Smartphones met achteraan négen cameralenzen op komst

De Light L16-camera bevat 16 lenzen.
rv De Light L16-camera bevat 16 lenzen.
Volgend jaar verschijnen smartphones die alleen achteraan al vier tot negen camera's aan boord hebben. Dat zegt Light, een bedrijf achter de L16-camera met zéstien lenzen.

De Huawei P20 Pro is tot nu toe de smartphone met de meeste camera's aan de achterkant, namelijk drie. Maar volgens Light kan dat dus beter, al zegt het bedrijf niet over welke fabrikanten het gaat. Wel spreekt Light in een gesprek met Business Insider over meerdere fabrikanten.

Huawei's P20 pro heeft achteraan drie lenzen.
Huawei Huawei's P20 pro heeft achteraan drie lenzen.

16 lenzen

Light maakte de L16, een camera die via gevouwen optica, spiegels en algoritmes de beelden van zestien verschillende cameramodules samensmelt tot één opname met een resolutie van maar liefst 52 megapixels. Dankzij lenzen met verschillende brandpuntsafstanden zou het bereik overeenkomen met 28mm groothoek tot en met 150mm tele in 35mm equivalent. 

Het is onbekend welke eigenschappen smartphones met technologie van Light zouden hebben, maar het spreekt voor zich dat je met meerdere lenzen beter kan scherpstellen en ook na het fotograferen de scherpte nog kan aanpassen.

Zelfrijdende auto's

Light bestaat enkele jaren en opereert vanuit de Amerikaanse stad Palo Alto in Silicon Valley. Het bedrijf gaat ook camerasystemen voor zelfrijdende auto's maken, waardoor het Japanse Softbank 121 miljoen dollar investeert in het bedrijf. 

Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.net8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Vandekerckhove

  Voor zover ik iets van digitale optica ken , een hele verbetering .

 • Jan Verstrepen

  En ga je met dat ding ook nog kunnen telefoneren ?

 • Rayan El Arami

  Goe zot. 1 camera/lens die voor top kwaliteit foto's zorgt is meer dan genoeg. Hoe meer van die prul, hoe makkelijker er wat kapot kan gaan.

 • Gino Denil

  Eén scheermesje scheert evengoed als 5 samen. Maar dat is niet het geval met één lens in een smartphone. Door de combinatie van lenzen heb je meer lichtsterkte, of meer resolutie, of meer brandpuntafstanden of een slimme combinatie van al die voordelen om betere foto's te bekomen.

 • romy verhove

  Hey enigste scheermesje waarmee je je niet snijd is Gillette.