Siri spreekt Nederlands in iOS 8.3

ANP
Siri, de personal assistant van Apple op de iPhone en iPad, kan vanaf iOS 8.3 ook in het Nederlands worden aangestuurd. In de tweede bètaversie van iOS 8.3 zijn nieuwe talen gevonden. Hier zit Nederlands ook bij, meldt de site 9to5Mac.

Naast Nederlands zal Siri ook in het Russisch, Deens, Zweeds, Thais, Portugees en Turks aangestuurd kunnen worden. Momenteel kan dit alleen nog in het Engels, Duits, Frans, Japans, Spaans, Italiaans, Koreaans en Chinese Kantonees en Mandarijn.

iOS 8.2 moet zelfs nog uitkomen voor veel gebruikers, maar naar verluidt wordt iOS 8.3 de eerste versie die ook een publieke bètaversie zal krijgen. De bètaversies waren voorheen alleen voor ontwikkelaars en Apple-medewerkers beschikbaar.

In onderstaande video van iCulture.nl zie je hoe Siri reageert op veel voorkomende vragen, bijvoorbeeld wat voor weer het wordt, waar je pizza kunt halen en of Siri nog een goede mop weet. De vertaling loopt niet altijd van een leien dakje, want af en toe sluipt er nog eens een Engelstalige zin door de mazen van het net.