Seagate wil ons aan het back-uppen krijgen met stijlvolle harde schijf

De Backup Plus Ultra Slim naast een smartphone.
SD De Backup Plus Ultra Slim naast een smartphone.
Ongeveer één op de vier Belgen geeft aan nooit een back-up te maken, dat blijkt uit een bevraging van iVox naar aanleiding van World Backup Day. Seagate, één van de grootste fabrikanten van harde schijven, wil daar duidelijk verandering in brengen. Met een ultradun én uiterst stijlvol design wil Seagate ons overhalen om aan het back-uppen te slaan.

Het lijkt onmogelijk om in tijden van Google Drive, iCloud, Dropbox en co. nog te vernieuwen met harde schijven. Toch geeft Seagate zich niet gewonnen. 

De Backup Plus Ultra Slim is 9,6 mm dik, zowat de helft dunner dan de harde schijven bij de concurrentie. De schijf past nu zelfs gewoon in een broekzak. Daarbovenop kiest Seagate voor 'n opvallend stijlvol design met het cirkelvormige patroon op de bovenkant.

Software
De harde schijf krijgt ondersteuning via Seagate Dashboard, waarmee je gemakkelijk bepaalde mappen automatisch back-upt. Daarnaast is het ook vrij simpel om via de software een back-up te maken van de data op je smartphone via het wifi-netwerk

Social media
Seagate werkt samen met Lyve om gemakkelijk foto's en video's over te zetten van Facebook, YouTube of Flickr naar de harde schijf. In Lyve ontbreken echter cruciale opties om bijvoorbeeld specifieke albums te kopiëren. Daarnaast mist het programma ook ondersteuning voor andere sociaalnetwerksites, zoals Instagram.  

SD

Extra opslag in de cloud

Dankzij de 3.0 USB-aansluiting gaat het wegschrijven en kopiëren veel sneller. Wij haalden topsnelheden tot 124 megabyte per seconde.

De 1 TB variant gaat over de toonbank voor 89 euro en de 2 TB-schijf kost je 129 euro. Net zoals de andere Backup Plus-schijven van het merk krijg je tijdelijk 200 GB aan OneDrive-opslag bij aankoop van het toestel.

Seagate
SD