Schattigste gadget op CES: Sony's robothondje Aibo

AP
Ook aanwezig op 's werelds grootste technologiebeurs CES: Sony's nieuwe incarnatie van robothondje Aibo. De prijs voor het schattigste gadget gaat in Las Vegas ongetwijfeld naar Aibo.

Sony verbaasde enkele maanden geleden vriend en vijand met de terugkeer van robothond Aibo. De Japanse elektronicareus lanceerde Aibo in 1999, maar zette de productie stop in 2006.

Het dierlijke gadget werd nieuw leven ingeblazen en licht gerevampt, naar de moderne technologische mogelijkheden. Aibo is leniger, dankzij maar liefst 22 articulatiepunten en verscheidene bewegingssensoren. Intelligenter ook, dankzij verbeterde AI. En, Aibo heeft - jawel - OLED-ogen! Mashable-reporter Raymond Wong zag Aibo live aan het werk. "Het besnuffelen van het achterwerk van een andere Aibo is zo levensecht dat het freaky wordt", schrijft hij.

De robothond zal bij elke persoon anders reageren, zoals de echte viervoeters. "Hij kan je mama leuker vinden dan jou als zij meer met hem speelt, bijvoorbeeld." Supercute is wanneer je een Aibo aait. Daar kan hij zichtbaar van genieten, net zoals een echt huisdier dat zou doen. Wat natuurlijk niet mag ontbreken: Aibo kan inderdaad pootjes geven. En... hij doet niet in huis!

Over de intelligentie van Aibo heeft Wong zo zijn twijfels. "Daar kreeg ik niet veel van te zien." Bovendien bleken tijdens een demo twee Aibo's niet goed te luisteren naar hun baasje. Een ander minpuntje is een gekend probleem voor toestellen die hun voeding uit een batterij halen: na twee uur is Aibo uitgeblaft.

Omdat Aibo altijd in verbinding staat met de cloud en dure artificiële intelligentie aan boord heeft, moet een eigenaar wel zo'n 25 dollar per maand veil hebben voor de werking van de robothond. Bovenop de aankoopprijs van 2.000 dollar (1.675 euro) weliswaar.

REUTERS
AFP
AFPReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels