Samsung wil 1 TB opslagcapaciteit in smartphones: “Primeur in de industrie”

Techjournalisten denken dat het bedrijf de technologie zal gebruiken in zijn komende Galaxy S10-reeks.
Tweakers Techjournalisten denken dat het bedrijf de technologie zal gebruiken in zijn komende Galaxy S10-reeks.
Als het van Samsung afhangt, hebben we binnenkort smartphones met een opslagcapaciteit van 1 terabyte. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern is gestart met de massaproductie van interne geheugenkaarten voor mobiele apparaten met een dergelijke grote opslagcapaciteit. “Een primeur in de industrie”, luidt het.

De huidige smartphonemodellen hebben doorgaans een intern geheugen van 64 of 128 gigabyte. Apple en Samsung kunnen met hun paradapaardjes iPhone Xs en Note 9 wel al een opslagcapaciteit van 512 gigabyte voorleggen.

Samsung start nu met de massaproductie van interne flashgeheugenkaarten (eUFS, embedded Universal Flash Storage) met maar liefst 1 terabyte aan geheugen. Of het bedrijf de technologie zal gebruiken in zijn komende Galaxy S10-reeks, laat het in het midden. “De eUFS zal worden aangewend in mobiele applicaties van de volgende generatie", klinkt het. Techjournalisten en -bloggers lijken alvast te denken van wel.

"We verwachten dat de eUFS van 1 TB een cruciale rol zal spelen bij het creëren van een gebruikerservaring die meer op een notebook lijkt bij de volgende generatie van mobiele toestellen", zegt Samsung. De nieuwe eUFS is ook aanzienlijk sneller dan de huidige modellen, benadrukt het Zuid-Koreaanse concern, dat een hoge vraag verwacht naar de geheugenkaart.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Er is een regel in de ICT wereld die steeds blijft gelden. Als je 1000 keer meer opslagcapaciteit krijgt staat het binnen de kortste keren vol.

 • Gino Denil

  4K met slechts 30 frames/sec is ongeveer 1 GB per drie minuten. Dus goed voor een 30 tal films in 4K. Ze zullen ook nog wel een smartphone uitbrengen met een 4K scherm. Ook al heb je dan een sterk vergrootglas nodig om ten volle van die resolutie te kunnen genieten. En mijn camera en lenzen zijn nu al zo goed dat ik zelfs al jpeg foto's heb van 40 mb, zonder ruis. Dat zijn er ook maar 25/GB. Zonder compressie zelfs maar 7/GB.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Je mag er zeker van zijn dat die smartphone meer dan 1 euro per extra gigabyte boven de 512 Gig gaat kosten.

 • Yovanni Rochus

  @Drancois Vooral videobestanden kunnen veel ruimte in beslag nemen.

 • Francois Defosse

  En wat gaat ge daar mee doen? 200 miljoen foto's saven of zo?