Samsung stelt drie slimme Galaxy Watches voor en dit zijn de specificaties

REUTERS
Samsung onthult een nieuw slim horloge, de Galaxy Watch. Met het apparaatje bedien je andere toestellen, neem je via bluetooth telefoontjes aan en hou je je gezondheid in de gaten. Volgens de fabrikant kan de batterij van de grootste variant meer dan 80 uur mee bij een gemiddeld gebruik.

De Galaxy Watch is 42 of 46 mm groot en verschijnt in de kleuren zilver, zwart en goudroze. Klanten kunnen kiezen uit verschillende wijzerplaten en horlogebandjes. Rond de wijzerplaat zit een ring waarmee je opties invoert, het volume regelt of oproepen aanneemt. De Galaxy Watch maakt analoge tikgeluiden en het is ook mogelijk een klok te laten luiden bij elk vol uur.

Eigenschappen

Volgens Samsung is het toestel "extreem duurzaam door het gebruik van Corning Gorilla Glass DX+ en de beste waterdichtheid die je kunt bedenken". De 5 ATM-rating houdt in dat je met het horloge kan douchen en zwemmen, maar niet duiken of waterskiën. De apparaten draaien op een Exynos 9110-dualcoreprocessor, met een kloksnelheid van 1,15 GHz. Ze bevatten 768 MB RAM en 4 GB opslaggeheugen en ondersteunen bluetooth 4.2, wifi-n, NFC en gps.

rv

De 46mm-versie heeft een rond 1,3"-amoledscherm met resolutie van 360x360 pixels. Dit zilveren model weegt zonder bandje 63 gram en heeft een accucapaciteit van 472 mAh. De 42mm-variant heeft een 1,2"-amoledscherm met resolutie van 360x360 pixels en moet het doen met een accucapaciteit van 270 mAh. Het gewicht is met 49 gram wat lager en dit model komt in het zwart en goudroze uit.

Volgens Samsung zingt het grote toestel het tot 80 uur uit bij een gemiddeld gebruik en tot 168 uur bij weinig gebruik. Het model van 42 mm moet meer dan 45 uur halen bij gemiddeld gebruik en tot 120 uur bij weinig gebruik.

REUTERS

Gezondheid

De wearable kan met zijn sensoren onder andere het stressgehalte van de drager bijhouden en ademhalingsoefeningen voorstellen indien nodig. Hij beschikt 21 nieuwe oefeningen, waarmee het totale aantal workouts op 39 komt. Het zou ook mogelijk moeten zijn om je calorie-inname bij te houden door met je smartphone foto's te maken van je voeding.

De Galaxy Watch verschijnt op 7 september in België voor adviesprijzen van 309 en 329 euro.

REUTERS
Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.net5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eelke Dijkstra

  Ziet er leuk uit alleen weinig vernieuwing tegen over de s3 behalve de gouden variant doe voor vrouwen nu op de markt komt

 • Vermeiren Frans

  Het is ook een heel bedrag voor een stukje electronica.

 • Ben Vandevenne

  Na dit te lezen zeer geinteresseerd maar dan eens gaan opzoeken welk OS gebruikt wordt: TIZEN. Nee dank je. Dan ben je ook voor apps totaal afhankelijk van Samsung en iedereen weet ondertussen al dat TIZEN zo lek is als een zeef. Dan blijf ik maar bij mijn Huawei

 • Stefan Vantstraat

  Koop beter een Garmin Fenix 5

 • dominik Op de beeck

  Dikke rommel.. ik heb gear 3 heb er spijt van