Samsung onthult Galaxy 6 Edge+ en eerste beelden nieuwe smartwatch

kos
Samsung pakte in New York uit met twee nieuwe smartphones: de Galaxy 6 Edge+ en de Note 5. Op het einde van de keynote verraste de Zuid-Koreaanse fabrikant het publiek nog met een teaser van hun nieuwe smartwatch de Gear S2.

Op het 'unpacked'-event in New York toonde Samsung enkele foto's van de Gear S2. De interface is helemaal onder handen genomen en ziet er strak en stijlvol uit. Meer details gaf men nog niet mee. Op 3 september onthult Samsung de smartwatch in Berlijn. Op meer details is het dus nog even wachten. 

Het evenement stond natuurlijk helemaal in het teken van de lancering van de Galaxy 6 Edge+ en de Note 5. 

Galaxy Edge 6+
De Edge 6+ is net als de Edge 6 voorzien van een gebogen touchscreen. Het beeldscherm is groter dan de Edge 6 maar de telefoon zelf is kleiner. Ook is de telefoon voorzien van dual edge, een gebogen rand met touch-bediening. Het toestel met een touchscreen van 5,7 inch is verkrijgbaar in een nieuwe kleur: titanium silver. Ook in dit toestel zit een werkgeheugen van 4 GB en een camera met 4 megapixels met ingebouwde beeldstabilisator.

Note 5 mét toetsenbord
De Note 5 wordt met een speciale stylus, de S Pen, geleverd. Er hoort een opvallende 'keyboard cover' bij, een hoes en toetsenbord in één. Het toetsenbord kan weggeklapt worden naar achteren als de gebruiker klaar is met typen.

Het nieuwe toestel heeft een camera met 4 megapixels en 4 GB werkgeheugen, waardoor er meer taken tegelijkertijd verwerkt kunnen worden. Dat is meer dan voorganger Note 4, die 3,7 megapixels had en 3 GB werkgeheugen. Op andere vlakken hebben de 4 en de 5 wel veel gemeen. Het touchscreen meet 5,7 inch bijvoorbeeld.

De Note 5 komt voorlopig niet naar Europa.

kos
kos
Samsung

Betaalsysteem: Samsung Pay
De betaaldienst Samsung Pay gaat op 20 augustus van start in Zuid-Korea. De VS volgt op 28 september. Het initiatief moet de concurrentie aangaan met Apple Pay.

De dienst is bedoeld om met een mobiele telefoon van Samsung betalingen te kunnen doen in winkels. Het werkt volgens het concern met bijna alle gangbare betaalapparaten in winkels. "Als je er een kaart doorheen kunt halen, werkt het met Samsung Pay."

Creditcardbedrijven als Visa en Mastercard werken samen met het Koreaanse bedrijf. Ook creditcards die zijn uitgegeven door grote winkelbedrijven, worden ondersteund door de dienst. Samsung Pay wordt tegen malware beschermd door de techniek Samsung Knox. Wanneer de dienst naar Europa komt, is niet bekendgemaakt.

Als je er een kaart doorheen kunt halen, werkt het met Samsung Pay