Samsung lanceert ‘verticale’ televisie voor mobiele video’s

De Samsung Serif, Frame en Sero.
Samsung De Samsung Serif, Frame en Sero.
Samsung presenteerde vandaag een nieuw model in zijn televisieline-up. De Samsung Sero kan zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden. Of de Sero in ons land zal verschijnen, is nog niet bekend.

Het 43 inch-scherm (109 cm) van de Sero kan van een horizontale naar een verticale stand worden gekanteld en vice versa. Als de tv in de verticale stand staat, is de oriëntatie van het tv-scherm vergelijkbaar met die van een smartphonescherm. Samsung zegt dat de verticale positie zich beter leent voor het bekijken van mobiele beelden. Daarmee richt het bedrijf zich naar eigen zeggen op millennials.

Verder heeft de Sero 4.1-luidsprekers van 60 watt en Samsungs eigen spraakassistent Bixby. Als het toestel niet in gebruik is, kan het functioneren als een fotoalbum of muziekspeler.

Hoewel Samsung de Sero nog als een concept bestempelt, gaat hij eind mei in Zuid-Korea in de verkoop voor een prijs van 1,89 miljoen Koreaanse won, omgerekend 1.460 euro.

Tv als fotolijst

Eerder dit jaar kondigde Samsung tijdens technologiebeurs CES twee nieuwe tv’s aan in dezelfde line-up als de Sero: de Frame en de Serif. Beide televisies hebben de mogelijkheid voor 4k-weergave en hebben een opvallende vormgeving. De Frame is vermomd als een fotolijst, terwijl de Serif uitgerust wordt met een schapje.

De Samsung Sero in verticale positie.
Samsung De Samsung Sero in verticale positie.
De Samsung Sero in horizontale stand.
Samsung De Samsung Sero in horizontale stand.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gino Denil

    Er zijn computerschermen die je kan kantelen en besturingssystemen om het beeld te draaien. Al zeker 20 jaar.

  • Jan Depoortere

    Belachelijk, ze moeten maar juist filmen. Misschien tijd om langs iedere urinoir twee kleinere langs de zijkant te monteren, voor de mensen die niet recht kunnen plassen.