Samsung brengt ‘leasingformule’ voor smartphones naar België

AFP
De allernieuwste smartphone niet meer kopen, maar gewoon huren: het kan vanaf volgend jaar met de Samsung Private Lease. “Hiermee wensen we in te spelen op veranderende marktbehoeftes, waarbij vooral bij millennials de ervaring belangrijker is dan het bezitten”, zegt Samsung België. 

In onder meer Frankrijk en Nederland bestaat de private leasingdienst om bijvoorbeeld een Galaxy Note 10 of S10 gedurende 24 maanden te huren al sinds dit jaar. Een verzekering en herstelservice zijn inbegrepen. Voor wie altijd het recentste toestel in handen wil hebben, is, mits betaling, al na zes maanden een toestelupgrade mogelijk. Hoe de Belgische leasingformule er precies zal uitzien en wat deze zal kosten, zal tegen begin 2020 bekend zijn. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Slecht idee. Het is de trend die al een tijdje aan de gang is met software. Sommige programma's kan je niet meer kopen en eeuwig blijven draaien. Enkel nog maandelijks huren. Na enkele rondes opslagen betaal je uiteindelijk elk jaar even veel als vroeger voor de aankoop en het bezit van het product. Verder wordt je totaal afhankelijk van de producent. Ikea probeert het met meubelen. Samsung met smartphones. Straks de autoproducent met zijn wagens.

 • Kamiel De Grootte

  slechter zullen die firma's er niet van worden; anders deden ze het niet. En als ze slechter er van worden dan stoppen ze er mee. gesjost ben je altijd; met of zonder praatjes.

 • Andy De Schieter

  Daar gaat het leven naartoe. Geen bezit meer, je kan niets meer kopen en alles moet levenslang maandelijks afbetaald worden. Krap bij kas of pensioen ? Dan wordt gewoon alles afgenomen want een oud toestel wat werkt heb je niet in bezit.

 • Noël Abbeel

  Goed idee maar met verzekering tegen schade of verlies en....betaalbaar

 • Rudolf Jacobs

  daar moeten de minister nog eens over onderhandelen onder elkaar om te zien wie wat gat krijgen en voor hoelang,graaiers