Ga naar de mobiele website
^ Top

Release Preview Windows 8 nu te downloaden

thinkstock
De Windows 8 Release Preview is nu beschikbaar. Het was de bedoeling dat deze testversie in de eerste week van juni zou uitkomen, maar blijkbaar kon Microsoft niet langer wachten. Dat meldt de Amerikaanse technologiesite Arstechnica.

Het besturingssysteem is nu bijna helemaal af. De nieuwe versie omvat onder meer integratie met Adobe Flash, uitgebreidere opties voor het Start-scherm en betere compatibiliteit voor het gebruik van meerdere schermen.

Het grootste verschil zit hem waarschijnlijk niet in het besturingssysteem zelf, maar in de applicaties. De eigen toepassingen van Microsoft en de Windows Store zijn geüpdatet. Ook bevat de Release Preview naar verwachting meer applicaties, ook van andere ontwikkelaars.

Er zijn nu al drie pre-releases voor Windows 8 uitgekomen. Eerst was er de Developer Preview voor ontwikkelaars, die in september van vorig jaar uitkwam. Vervolgens kwam eind februari van dit jaar de Consumer Preview uit. Verwacht wordt dat de retailversie van Windows 8 in oktober in de winkels ligt.Meld een bug