Reddit-gebruikers vrezen censuur na Chinese investering

REUTERS
De gebruikers van het populaire online platform Reddit vrezen censuur, nu het ernaar uitziet dat het Chinese bedrijf Tencent 150 miljoen dollar (132 miljoen euro) wil investeren in de site. Gebruikers posten talloze berichten en foto's om kritiek te uiten op de investeringsplannen.

De totaalwaarde van Reddit zou op die manier drie miljard dollar (2,6 miljard euro) kunnen bedragen. De gebruikers maken zich echter vooral zorgen om de censuur die ermee gepaard kan gaan.

Analisten zeggen aan Time dat het onwaarschijnlijk is dat investeerders de inhoud van de website kunnen beïnvloeden. Dat weerhield de Redditors er niet van om de site te overladen met berichten van onder andere de Tiananmenprotesten. Berichten over dit studentenprotest uit 1989 worden strikt gecensureerd in China.

Het Aziatische land heeft een censuurbeleid dat wordt beschermd door de Great Firewall. Dit omvangrijke surveillancesysteem blokkeert populaire websites, inclusief Reddit. Reddit is een online platform waar gebruikers foto's, berichten en video's kunnen posten in de verschillende subreddits en waar ze kunnen discussiëren over verschillende onderwerpen. De populaire website telt 330 miljoen maandelijks actieve gebruikers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.