Proximus stelt 4,5G voor en presenteert technologie om te bellen via 4G-netwerk

REUTERS
Telecomoperator Proximus stelt VolTE voor, technologie waarmee de klanten na de zomer via 4G kunnen bellen. Veder test Proximus in samenwerking met de Chinese technologiegigant Huawei "voor het eerst in de Benelux" 4,5G.

Momenteel is 4G+ de snelste technologie voorhanden. Omdat 5G pas tegen 2020 wordt verwacht, maakten Proximus en Huawei werk van de 4,5G-technologie. Wie hiervan gebruik zal maken, kan een netwerksnelheid bekomen van 1,1Gb per seconde. De netwerksnelheid van 4G+ bedraagt 225 MB per seconde. De verwezenlijkingen van 4,5G zullen wel pas merkbaar zijn als er compatibele toestellen op de markt zijn, en die worden pas ten vroegste tegen het einde van dit jaar verwacht.

Een product waar de klant vroeger van kan proeven is VoLTE. Na de zomer, wanneer de technologie wordt uitgerold, zullen Proximus-klanten met een aangepast toestel via het 4G-netwerk kunnen bellen. Volgens het bedrijf moeten de gesprekken sneller starten, glashelder zijn en kan kan je tijdens het bellen ook surfen.

Proximus-klanten met een aangepast toestel zullen automatisch worden overgeschakeld op VoLTE.