Plan: "Smartphone verboden voor kinderen onder de 13"

anp
Wordt de verkoop van smartphones aan kinderen jonger dan dertien aan banden gelegd in Colorado? Initiatiefnemers zijn druk bezig 300.000 handtekeningen te verzamelen omdat het parlement van de Amerikaanse staat dan de petitie in overweging moet nemen en er eventueel een debat over kan voeren.

De petitie wil dat winkelverkopers aan klanten gaan vragen of de smartphone bedoeld is voor jonge kinderen. Winkels zouden hierover maandelijks verslag moeten uitbrengen aan de belastingsdiensten. Indien het verbod niet wordt nageleefd, volgt een boete van 500 dollar.

Parents Against Underage Smartphones

Tim Farnhum bracht de campagne op gang. Hij is anesthesist, professor en vader van vijf kinderen met een leeftijd tussen de elf en negentien. De door hem gestichte Parents Against Underage Smartphones meent dat veelvuldig smartphonegebruik dezelfde proporties aanneemt als andere verslavingen, zoals alcohol en roken. "Kinderen spelen niet meer buiten en zitten in de plaats te swipen. Ze missen zo essentiële ontwikkelingsstadia", verklaarde hij aan CBS Denver. Plaatselijke politici staan niet meteen te springen om het initiatief in een wetsontwerp te schrijven. Zij prefereren goeie afspraken binnen het gezin boven een eventuele wet.

Amerikaanse pedagogen publiceerden vorig jaar nieuwe richtlijnen over het gebruik van smartphones, tablets en computers bij jonge kinderen. Een uur per dag is wat hen betreft het maximum. Ouders moeten er op toezien dat het gebruik niet ten koste gaat van rusttijd of beweging.
19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mondeeke

  Pffff dan kopen die ouders dat wel, geen controle over, maar goed idee, er lopen zoal genoeg verslaafden rond, het is hen toch dikwijls om de spelletjes te doen

 • Mark Daenen

  Onhaalbaar. Tijden veranderen.

 • Chris Van Leuven

  Belachelijk buttelend links voorstel. Wanneer gaan we eens regeltjes afschaffen ipv er constant bij te maken! Dit is de enige manier om OUDERS op hun verantwoordelijkheid te wijzen. Zij bepalen immers wanneer en hoeveel hun kinderen op de smartfoon/tablet,voor tv zitten, toch?? Als je mensen gaat behandelen als peuters dan zullen ze er zich ook naar gedragen!!

 • M. MD

  Ik beslis als ouder zelf wel wanneer mijn zonen er 1 krijgen. Ik ben al die regeltjes zooooo beu!!!

 • Alles word Verzwegen

  Mijn dochter was 12 en dat was al jong genoeg vond ik. Maar ik ken er van 9 jaar dat al met zo een groot ding in handen lopen en dat is er wat over