Perfect ingebouwd geluid? Dat vind je bij deze tv-toestellen

Welke tv's schitteren, behalve in beeld, ook nog eens in geluid?
Sony Welke tv's schitteren, behalve in beeld, ook nog eens in geluid?
Een tv-toestel koop je uiteraard vooral voor het beeld, maar een goed geluid is verre van onbelangrijk. Hier zijn drie toestellen waarbij je geen extra surroundsysteem of soundbar nodig hebt.

Philips OLED 903 met ingebouwde B&W-soundbar (€ 1.899)

Afgelopen najaar bracht Philips (of liever: TP Vision, het Chinese bedrijf dat nu tv’s onder dat Nederlandse merk op de markt brengt) voor het eerst een televisie op de markt waarin een audiosysteem van het toonaangevende Britse bedrijf Bowers & Wilkins zit. De twee fabrikanten hebben een meerjarig samenwerkingsverband met elkaar afgesloten, dus de kans is reëel dat we nog veel meer toestellen met B&W-speakers gaan zien. En dat belooft, want die ingebouwde soundbar van de Philips OLED 903 maakt nu al indruk. Bekijk hier de Philips OLED 903.

(lees verder onder de foto)

In dit apparaat van Philips zit ook een soundbar van Bowers & Wilkins ingebouwd.
Philips In dit apparaat van Philips zit ook een soundbar van Bowers & Wilkins ingebouwd.

Sony AG9: beeldplaat is een speaker (€ 2.192)

Sony kwam in 2017 al aandraven met het revolutionaire Acoustic Surface-audiosysteem. Dat gebruikt het oledpaneel zelf om geluid op te wekken. Vergelijk de werking met die van conventionele luidsprekers. De zogenaamde spreekspoelen zijn dan niet gemonteerd op een papieren of kunststoffen luidsprekerconus, maar zitten achter op het oledpaneel zelf, dat hierdoor in trilling wordt gebracht. Om te voorkomen dat je het paneel effectief ziet trillen, worden de lage tonen door conventionele woofers aan de achterkant van de tv opgewekt. En dat alles leidt tot een loepzuivere sound. Bekijk hier de Sony AG9.

Lees ook4 voordelen van een gebogen televisiescherm

(lees verder onder de foto)

De akoestische beeldplaat in deze Sony-tv doet meteen ook dienst als speaker.
Sony De akoestische beeldplaat in deze Sony-tv doet meteen ook dienst als speaker.

LG C8 (€ 1.398)

We durven de LG C8 zonder blikken of blozen een van de beste televisies van het moment noemen. Extra troef is dat die ook een van de beste ingebouwde audiosystemen bevat, waarbij de speakers fenomenaal goed klinken voor een toestel dat uiteindelijk maar twee audiokanalen heeft. Het volume is meer dan adequaat voor de gemiddelde huiskamer, en als je de volumeknop toch eens helemaal open wil draaien, dan worden de lage tonen automatisch gereduceerd, waardoor er geen vervorming van het geluid optreedt. Het luidsprekersysteem is ook zodanig afgesteld dat je eigenlijk echt geen extern audiosysteem nodig hebt. Bekijk hier de LG C8.

TipVergelijk hier alle best beoordeelde televisies van het moment

(lees verder onder de foto)

LG's beeldtopper schittert ook qua audio.
LG Electronics LG's beeldtopper schittert ook qua audio.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Review - LG C8 hdr-oled-tv - Niet goedkoop, wel een goede koop

Deze televisie past het best bij jou

Deze televisies hebben het laagste stroomverbruik
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Vervoort

  Een beetje filmfan koopt een apart 5.1/7.1 geluidssysteem.

 • Renaat Moerman

  Er gaat niets boven een echte 5.1/7.1 opstelling met kwalitatieve speakers. Die soundbars zijn dure rommel en hebben niets met surround te maken. Ingebouwde speakers in TV's zijn helemaal waardeloos.

 • Paul Vanderhauwaert

  perfect geluid, komt uit Bose tv. die niet meer gemaakt wordt door te duur !!!! Super ervaring

 • Louis Bouduin

  Ik heb het meer voor tv's waar iets op te zien is...

 • Gino Denil

  Als je als muziekliefhebber al een degelijke geluidsinstallatie hebt zal die altijd stukken beter zijn. En die kan ook het geluid van je TV weergeven.