Perfect beeld én geluid? Dat vind je bij deze tv-toestellen

De Philips Oled 903 met ingebouwde Bowers & Wilkins-soundbar. Er zijn momenteel wel meer tv's op de markt met een audiosysteem dat gewoon in het toestel is ingebouwd.
Philips De Philips Oled 903 met ingebouwde Bowers & Wilkins-soundbar. Er zijn momenteel wel meer tv's op de markt met een audiosysteem dat gewoon in het toestel is ingebouwd.
Je zoekt een nieuwe tv, maar je hebt geen zin in extra gedoe met surround-luidsprekers of soundbars? Gelukkig verschijnen er steeds meer tv’s op de markt waarbij een uitstekend audiosysteem ingebouwd zit. Dit zijn enkele toppers

Philips OLED 903 (€ 2.499)

Het luidsprekerrooster onder de Philips 903-tv is voorzien van een akoestisch transparante stof in antracietkleur. Het audiosysteem zelf is ontworpen door Bowers & Wilkins. Een primeur, want het is de eerste keer dat je deze exclusievere luidsprekers in tv’s vindt - eerder ging het merk vooral samenwerkingen aan met luxueuze automerken als Jaguar, BMW en Maserati voor de levering van premium autosystemen in auto’s. B&W koos overigens niet zozeer voor hard, maar wel voor goed geluid. 

(lees verder onder de foto)

De Philips OLED 903.
Philips De Philips OLED 903.

Sony AF9 (€ 2.999)

De oledtelevisies van Sony onderscheiden zich van die van andere merken door hun Acoustic Surface-audiosysteem. Dat gebruikt het oledpaneel zélf om geluid op te wekken. De werking kan je een beetje vergelijken met die van conventionele luidsprekers: het zijn zogenaamde spreekspoelen die in een magnetisch veld bewegen. Normaal worden die gemonteerd op een papieren of kunststoffen luidsprekerconus, maar nu worden ze dus gelijmd achter op het oledpaneel zelf, dat hierdoor in trilling wordt gebracht. Om ervoor te zorgen dat je het paneel niet effectief ziet trillen, worden de lage tonen door conventionele woofers aan de achterkant van de tv opgewekt. Indrukwekkende staaltjes techniek om tot het betere geluid te komen.

(lees verder onder de foto)

Sony's AF9
Sony Sony's AF9

LG C8 (€ 1.599)

Hoewel er slechts twee audiokanalen zijn, klinkt de LG C8 toch erg goed. Voor een gemiddelde huiskamer kan het maximale volume ook meer dan volstaan, en als je volume helemaal openzet, worden de lage tonen automatisch wat gereduceerd. Zo kan er geen vervorming van geluid optreden. De mogelijkheid om Dolby Atmos-geluid weer te geven is ook leuk meegenomen. Samengevat: LG heeft het luidsprekersysteem van de C8 gewoon knap afgesteld, waardoor het zeer plezierig klinkt en veel mensen het niet meer nodig zullen vinden om een extern audiosysteem te gebruiken.

(lees verder onder de foto)

LG's C8.
LG LG's C8.

TIP: let goed op het vermogen en de audiotechnologie

De opgesomde tv’s zitten door die innovatieve geluidstechnologie natuurlijk eerder aan de bovenkant van het prijsspectrum. Wie wat minder budget heeft, maar toch veel belang hecht aan een goed geluid, raden we vooral aan om op het vermogen van de ingebouwde speakers te letten bij een aankoop. Als richtlijn zouden we 40 watt geven: op zich vertelt die vermogensaanduiding niet alles over de kwaliteit van het geluid, maar het geeft meestal aan dat de fabrikant tenminste niet bespaard heeft op het geluid. Het advies van de winkelier vragen kan hier ook interessant zijn. Die kan voor je nagaan of het toestel dat je interesseert surroundtechnologieën als DTS of Dolby Atmos ingebouwd heeft, want die verhogen de audiobeleving aanzienlijk.

Vergelijk hier de prijzen van tv’s met het beste beeld en geluid.

Lees ook:

Review: Philips 973 oled-tv - topmodel met Ambilight en soundbarvoet

Binnen vijf jaar staan deze tv’s in elke huiskamer

Vijf redenen om over te schakelen naar een 4k-tv
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrice Haemers

  Heb ook nog een prachtige Panasonic Plasma HD..zéér tevreden mee.

 • Jurgen Maes

  Hier een Samsung KS 8000. Prachtig beeld en de speakers zijn ook heel goed voor z'on platte tv. Is ook heel geschikt voor te gamen.

 • Josiane De Backer

  Ik heb een plasma tv van panasonic . Geeft prima geluid en beeld dat beter presteert dan de meeste led tvsvan nu . Is wel dikker dan huidige tvs maar zitten oude grote luidsprekers in .

 • vangeel guido

  ik snap niet waarom mensen nog tv kijken,het is net als bier veel te duur.

 • Guy De Smet

  Als men steeds het beste wil, dan kan men om de 6 maand een nieuwe TV kopen, technologie staat niet stil. Alléén kan ik mijn geld nog voor iets anders gebruiken dan alléén maar TV's te kopen.