Ga naar de mobiele website
^ Top

Papierverbruik 9 procent gedaald sinds komst tablet

De iPad van Apple is veruit de populairste tablet.
afp De iPad van Apple is veruit de populairste tablet.
Dat tabletcomputers zorgen voor een lager papierverbruik is logisch, maar onderzoeksfirma Morgan Stanley Research plakt er nu een cijfer op. Bij de Amerikaanse bedrijven zou het papierverbruik met 9 procent gedaald zijn sinds de lancering van de originele iPad. Volgens het onderzoeksbedrijf zijn er echter ook andere oorzaken, en kan enkel een derde van die daling aan tablets worden toegeschreven.

Volgens recente cijfers zou ongeveer de helft van de Amerikaanse bestuursleden een iPad gebruiken voor beroepsdoeleinden. Andere tablets beginnen ook op te komen, maar doen het veel minder goed. Het gaat vooral om privétoestellen die mee naar kantoor genomen worden, maar de laatste tijd kiezen bedrijven meer en meer voor een structurele aanpak.

Het Belgische Solvay heeft bijvoorbeeld alle bestuursleden uitgerust met een iPad. Daardoor krijgen zij nu alle grafieken, notities en budgetten tijdens vergaderingen op hun iPad te zien. Dat zorgt ervoor dat er per vergadering dossiers van zo'n 100 pagina's per persoon worden uitgespaard.

Sinds de echte doorbraak van de tablets zag onderzoeksfirma Morgan Stanley Research het papierverbruik bij bedrijven met ongeveer 9 procent dalen. Dat cijfer is gebaseerd op het aantal papierverschepingen van de American Forest & Paper Association. Morgan Stanley Research zelf schat de impact van de tablet echter lager, en houdt het op 3 procent. De overige 6 procent zou behaald worden door andere initiatieven.Meld een bug