Ga naar de mobiele website
^ Top

Oud-Googlebaas: "Koop gerust een Android-toestel als het je niet kan schelen dat je jaren achterloopt"

Vic Gundotra met een Google-Glass in 2012, toen nog in dienst van de zoekgigant.
AFP Vic Gundotra met een Google-Glass in 2012, toen nog in dienst van de zoekgigant.
Vic Gundotra maakte als topbestuurder bij Google de opkomst van Android mee, maar de in India geboren zakenman is niet te spreken over het mobiele platform. Op Facebook schrijft hij dat Apple lichtjaren voor ligt op Google als het gaat om mobiele fotografie. "Ik zou geen Android-smartphone gebruiken voor fotografie."

Gundotra is lyrisch over de camera in de iPhone 7 en Apples fotosoftware. Als boze Android-gebruikers hem vervolgens wijzen op de op papier betere camera in de Samsung Galaxy S8, reageert Gundotra met een inhoudelijk verhaal.

Ondergeschikt

Volgens hem is de camera van de Samsung ondergeschikt aan de software die de camera aanstuurt. De onderliggende technieken zijn niet specifiek voor de camera van Samsung gemaakt en dat maakt het praktisch onmogelijk om het maximale uit een camera te halen.

Verder vindt Gundotra het een ramp om de juiste software te kiezen. "Moet ik de camera-app van Samsung gebruiken of de standaard-app in Android? Moet ik Samsung Gallery gebruiken of Google Photos?" Waar Gundotra voorheen erg kritisch was op Apple, lijkt hij nu compleet anders tegen de zaken aan te kijken. "Als je fotografie serieus neemt, heb je een iPhone. Als het je niet kan schelen dat je jaren achterloopt, koop gerust een Android-toestel."

Een gebruikster neemt een foto met de Samsung Galaxy S8.
Getty Images for Samsung 837 Een gebruikster neemt een foto met de Samsung Galaxy S8.92 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bjorn Segers

  Wat weet die man nu af van fotografie? DxO doet niks anders dan het professioneel uittesten van beeldschermen, camera's,... En volgens hen scoort de Google Pixel het best van alle smartphones op gebied van camera. Ook de achterliggende camera software wordt geprezen.

 • Maarten Van kerckhoven

  Geef mij maar een oude Samsung Note 4 met 16 mp cam, geheugen uitbreidbaar tot 128 GB (wnr jezelf wilt, niet bij aankoop)5.7 inche IPV laatste Iphone 7 plus. Dus zoizo Andriod ipv IOS. Andriod open-source hardware dat je kan uitbreiden en zelf herstellen, informeren.., bij iPhone kan je het geheugen meestal niet uitbreiden en herstellingen zijn ook heel beperkt wa enorm tegenvalt als je toestel defect of vol zit..enkel de retina resolutie vind ik TOP bij imac apple...

 • Oskar Basschaert

  @Merlijn Dijkstra Ik weet niet waar jij het vandaan haalt dat je MOET updaten op een iPhone? Niemand verplicht jou om de software update te doen als die uitkomt..

 • Jackie Backie

  Ik ben professioneel fotograaf en ben overgeschakeld van de Galaxy S8 naar een iPhone 7 Plus, 4 maanden geleden. De iPhone neemt veel betere foto's en videos. Het is een wereld van verschil.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Met een smartphone neem je snapshots, met een spiegelreflex camera maak je foto's. Wereld van verschil.

Meld een bug