Op zoek naar sublieme sound? Dit zijn de beste Bluetooth-oortjes

Bluetooth-oortjes zijn momenteel hot maar welke zijn écht de beste op de markt?
shutterstock Bluetooth-oortjes zijn momenteel hot maar welke zijn écht de beste op de markt?
Veel mensen lopen tegenwoordig graag met een streepje muziek in de oren op straat, daar heeft de doorbraak van draadloze oordopjes mee voor gezorgd. Bij die oortjes vind je natuurlijk enorm veel verschillen, ook wat de kwaliteit betreft. Wij gingen op zoek naar de 5 modellen met het grootste gebruiksgemak, de mooiste looks en het beste geluid. 

Apple AirPods 2019 (€ 179)

De Airpods zijn behoorlijk populair, en dat is niet zonder reden: ze klinken zeer goed en zitten ook verrassend stevig. Zorg er wel voor dat je ze kan ‘passen’ voor je ze aanschaft: door hun nogal specifieke vorm, passen ze bij sommige mensen echt niet goed in het oor. Perfect zijn de AirPods ook niet: zo vind je echt wel oortjes die het beter doen in rumoerige omgevingen en die een betere batterijduur hebben. Neemt niet weg dat veel gebruikers in de AirPods de ultieme combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak vinden. Extra tip: schaf je de versie met de handige oplaadcase aan. Bekijk hier de Apple AirPods 2019.

Tip: Bekijk hier de best beoordeelde Bluetooth-oortjes.

(lees verder onder de foto)

Apple AirPods 2019
Apple Apple AirPods 2019

Samsung Galaxy Buds (€ 145)

Natuurlijk kon Samsung niet achterblijven: Apple’s grootste concurrent zette met de Galaxy Buds rechtstreeks de aanval in op de AirPods. Niet zonder succes, want de Galaxy Buds zijn best een comfortabel stel draadloze oortjes, met een relatief goede audiokwaliteit en een mooie lange batterijduur van 6 uur. Opstekers vinden we ook de handige app en de mogelijkheid om draadloos op te laden. Bekijk hier de Samsung Galaxy Buds.

Lees ookDit moet je weten als je Bluetooth-oortjes aanschaft

(lees verder onder de foto)

Samsung Galaxy Buds
Samsung Samsung Galaxy Buds

Bose SoundSport Free Wireless (€ 179)

De Soundsport Free Wireless-speakers van Bose hebben een nogal ingetogen design, dat er toch ook klassevol uitziet. Er is nagedacht over het draagcomfort: de rubberen dopjes worden zo keurig in drie maten meegeleverd. Ook de geluidskwaliteit is hier echt dik in orde: het geluid is mooi vol, en zelfs als je het volume op snoeihard zet (pas op je oren!) blijft het helder, met een uitstekende balans tussen hoge, middelhoge en lage tonen. De batterij zou het ongeveer 4 uur zelfstandig uitzingen. Bekijk hier de Bose SoundSport Free Wireless.

(lees verder onder de foto)

Bose SoundSport Free Wireless
Bose Bose SoundSport Free Wireless

Bang & Olufsen BeoPlay E8 (€ 183)

Opvallend design bij de BeoPlay E8-oortjes van het Deense Bang & Olufsen, met aan de voorkant enkel die cirkelvormige touchpad met het B&O logo, omgeven door een zilverkleurige rand. De bediening werkt ook volledig door middel van die touchpads: twee keer tikken op links brengt je terug naar het vorige nummer, terwijl twee keer op rechts het volgende nummer in de playlist laat horen. De geluidkwaliteit is oké, maar in deze prijsklasse hebben we ook wel al sterker gehoord. Accuduur klokt af op 5,5 uur. Bekijk hier de Bang & Olufsen BeoPlay E8.

(lees verder onder de foto)

Bang & Olufsen BeoPlay E8
tweakers Bang & Olufsen BeoPlay E8

Sennheiser Momentum True Wireless (€ 279)

De Momentum True Wireless van Sennheiser is een geweldig klinkende set oortjes, die er bovendien mooi uitzien en comfortabel in het oor zitten. De afwerking kan je ‘volwassen’ noemen: elk detail zit goed, maar het moest ook niet teveel opvallen. Het geluid heeft iets meer kracht dan bijvoorbeeld de B&O E8, met meer hoge en bastonen. De batterij zou ongeveer 8 uur lang meegaan. Bekijk hier de Sennheiser Momentum True Wireless.

TipVergelijk hier de prijzen van de best beoordeelde Bluetooth-oortjes.

(lees verder onder de foto)

Sennheiser Momentum True Wireless
Sennheiser Sennheiser Momentum True Wireless

Lees ook:

Review - Apple AirPods - Nog steeds goed, maar geen grote verbetering

Deze 4 smartphones zijn momenteel de beste koop

Dit zijn de beste Bluetooth-speakers onder de 200 euro
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roel Mick

    Airbuds zijn de winnaar. Zitten veel beter met hun zachte casing en hebben betere noise-cancellation. Die Airpods zien er niet uit. Precies plastieken oorstokjes die uit uw oren hangen.

  • Andy Verachtert

    Apple spullen zijn van chinese makelij, met daarna de prijs maal 5. De beste zijn het al helemaal niet.

  • Landon Wilkinson

    Die airpods zijn magistraal, zitten perfect, vallen niet uit en je hoort nog omgevingsgeluid. Beste koop ooit.