Op zoek naar een goede broekzakcamera? Dit zijn onze toppers

Tweakers
Smartphonecamera's en toegankelijke fototoestellen met verwisselbare lenzen hebben de verkoop van compactcamera's geen goed gedaan. Fabrikanten ontwikkelden daarom een nieuw segment in die laatste groep, met een grotere beeldsensor, zodat er opnieuw een duidelijk kwaliteitsverschil is met de camera die in een betere smartphone zit. Hier zijn de interessantste camera's met zo'n 1"-sensor.

Canon PowerShot G7 X II (€ 571)

Canons PowerShot G7 X II onderscheidt zich van de drie andere in dit rijtje met zijn iets grotere zoombereik, dat van 24mm tot 100mm loopt, terwijl de meeste andere camera's afklokken op 70mm. Ook prettig is dat de ring rond de lens door de gebruiker kan worden geprogrammeerd: standaard is het een zoomring, maar je kunt er desgewenst ook de lichtgevoeligheid of witbalans mee instellen of hem gebruiken om handmatig scherp te stellen. Wel ontbreekt er een 4k-videomodus, terwijl zoiets tegenwoordig meer en meer standaard aan het worden is. Verder valt de accuduur een beetje tegen.

Tweakers

Panasonic Lumix LX15 (€ 655)

Panasonics Lumix LX15 laat zich in de eerste plaats voorstaan door de superieure lichtsterkte van zijn lens (f/1.4), waardoor je ook bij slecht licht ordentelijke beelden kunt maken met een minimum aan beeldruis. Je kunt er bovendien niet alleen mee filmen in 4k, maar hij laat je ook toe om foto's in een resolutie van acht megapixel te schieten aan 30 beelden per seconde, wat handig is voor actieshots.

Tweakers

Panasonic Lumix TZ100 (€ 579)

Een ander toestel van Panasonic is de TZ100. De filosofie achter die TZ-reeks van de fabrikant is echter fundamenteel anders dan de LX-serie: ze is gebrand op een flink zoombereik. Met zijn 10x-zoom steekt deze camera dan ook boven de andere uit als je zoomen belangrijk vindt. Nadeel is dan weer dat de lens beduidend minder lichtsterkte heeft, en ook de beeldscherpte laat te wensen over in vergelijking met de andere camera's in dit overzicht. Net als de LX15 heeft deze camera een 4k-video- en fotomodus.

Tweakers

Sony Cyber-shot RX100 III (€ 649)

De RX100 III kwam al in 2014 op de markt en is de oudste telg van de vier vergeleken camera's: versies IV en V kwamen inmiddels ook al op de markt, maar vallen boven het prijssegment (550 tot 700 euro) dat we voor ogen hadden met dit overzicht. Deze oudere camera kan echter nog steeds opvallend goed volgen op gebied van specificaties, behalve dan dat hij geen 4k-video biedt.Kijk op Tweakers.net voor een uitgebreidere test, met alle specificaties en benchmarktests.Meer technologienieuws op Tweakers:
Samsung brengt QLED-tv's eind maart uit met startprijs van 2299 euro
Google trof groot aantal verborgen adware-apps aan op Android-apparaten
Facebook verbiedt ontwikkelaars om data te gebruiken voor surveillancedoeleinden

TweakersReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels