Ook Samsung levert volgend jaar bij sommige smartphones geen lader mee

AP
Samsung zou vanaf volgend jaar bij sommige smartphones niet langer een lader leveren. De fabrikant wil dat naar verluidt doen om kosten te besparen en omdat vrijwel alle gebruikers al een lader hebben. Om welke modellen het gaat, is nog niet bekend. Analisten meldden vorige week al dat Apple waarschijnlijk hetzelfde gaat doen.

Volgens de Zuid-Koreaanse krant Electronic Times is Samsung in gesprek met partners over het weglaten van de lader bij een aantal modellen die in 2021 uitkomen. Een van de redenen zou zijn dat smartphones met de komst van 5G duurder zijn geworden. Laders zijn geen dure componenten, maar door die weg te laten zou Samsung de verpakking van de telefoons ook kleiner kunnen maken en op verzendkosten kunnen besparen.

Het is niet duidelijk bij welke modellen Samsung overweegt om de lader weg te laten. De goed ingevoerde Apple-analist Ming-Chi Kuo meldde onlangs dat de iPhone-fabrikant overweegt om de iPhone 12-modellen zonder lader en headset te leveren. Het bedrijf zou daarmee kosten willen besparen, maar ook willen wijzen op voordelen voor het milieu, omdat de meeste klanten al een lader hebben.

Nieuwe smartphones

Apple kondigt de nieuwe iPhones naar verwachting in september aan, maar het coronavirus kan nog roet in het eten gooien. Ingewijden melden dat er vertraging is ontstaan in het productieproces. Apple zegt daar overigens niks over. Samsung kondigt doorgaans de nieuwe smartphones aan in februari.

AP12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anthony Bronselaer

  Vroeger kon je 1 lader voor al je toestellen gebruiken. Nu zijn de kabels steeds anders pfff.

 • Joris Vanderaert

  Mady Vermeulen, wat je zegt klopt gewoon niet. Elke lader kan een smartphone opladen. Het is de kabel, die sinds héél lang los zit aan de lader, die het verschil maakt. In het slechtste geval moet je dus een kabel kopen, al zal het waarschijnlijk wel zo zijn dat die wel meegeleverd is met de smartphone.

 • Conny Naudts

  Er is veel verbetert in de wereld van de laders dankzij de wereldwijde USB-C standaard. De tijd van 5 volt laders met 2 ampère laadstroom (10 Watt) die je grats bij je smartphone krijgt is zowiezo achterhaald. Nu verkoopt Samsung apart een super fast charging lader van 45 Watt met een USB-C kabel die tot 5 ampère laadstroom levert... op 30 minuten van 0% naar 100%... en vergeet het contactloos opladen niet... op je nachtkastje, in je gsm houder in de auto, in de voet van je bureaulamp...

 • Leopold Vanhoof

  Waar blijft de universele oplader, de rest is larie en apekool.

 • Mady Vermeulen

  Geen woord over het feit dat ook de huidige Samsung Smartphone's niet kunnen opgeladen worden met een oudere lader. Wie een nieuwe smartphone koopt zal dus moeten dokken voor een nieuwe lader. Dààr zit de hond gebonden. Dit is feestelijk verpakte oplichterij van Samsung meteen strik rond.