Ook Huawei stelt opvouwbare smartphone voor

Afbeelding van de nieuwe Huawei Mate X.
REUTERS Afbeelding van de nieuwe Huawei Mate X.
Enkele dagen na het Zuid-Koreaanse Samsung heeft de Chinese fabrikant Huawei op zijn beurt een opvouwbare smartphone voorgesteld. Het toestel, Mate X genaamd, werd zondag getoond op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Het nieuwste pronkstuk van Huawei heeft twee schermen. Een smartphonescherm aan de voorkant en een tweede scherm op de achterkant. Daarmee kan je bijvoorbeeld mensen die je hebt gefotografeerd, live het resultaat tonen. 

Opengeklapt vormen de beide schermen één groot scherm zonder naad, zoals een tablet, met een diagonaal van 8 inch (zowat 20 centimeter).
De Mate X ondersteunt ook 5G-technologie. Een film van 1 gigabyte zou zo in drie seconden gedownload kunnen worden.

De nieuwe smartphone mikt duidelijk op de bovenkant van de markt: hij zou tegen midden dit jaar op de markt komen met een richtprijs van 2.299 euro.
Samsung stelde woensdag zijn opvouwbare smartphone voor, de Galaxy Fold. Die heeft opengeklapt een scherm van 7,2 inch. 

Samsung is wereldwijd marktleider op de smartphonemarkt. Huawei en het Amerikaanse Apple zijn de grootste concurrenten.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dick De Zeure

    2.299 Euro? Wie is zo gek om dit voor een veredelde smartphone te betalen? Ik hou ook van grote smartphones en heb onlangs de Huawei mate 20 x gekocht voor een fractie van die prijs,7.2" Oled scherm,6GB ram en 128GB opslag,ook met een Kirin 980 erin.Momenteel een van de beste smartphones op de markt maar wel niet eenvoudig om een Europese versie te vinden.

  • Kevin Bogaerts

    xiaomi moet zeker niet onder doen

  • Tom Sauvillers

    En over Xiaomi als uitdager weer eens geen woord.