Ook Huawei stelt opvouwbare smartphone voor

Afbeelding van de nieuwe Huawei Mate X.
REUTERS Afbeelding van de nieuwe Huawei Mate X.
Enkele dagen na het Zuid-Koreaanse Samsung heeft de Chinese fabrikant Huawei op zijn beurt een opvouwbare smartphone voorgesteld. Het toestel, Mate X genaamd, werd zondag getoond op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Het nieuwste pronkstuk van Huawei heeft twee schermen. Een smartphonescherm aan de voorkant en een tweede scherm op de achterkant. Daarmee kan je bijvoorbeeld mensen die je hebt gefotografeerd, live het resultaat tonen. 

Opengeklapt vormen de beide schermen één groot scherm zonder naad, zoals een tablet, met een diagonaal van 8 inch (zowat 20 centimeter).
De Mate X ondersteunt ook 5G-technologie. Een film van 1 gigabyte zou zo in drie seconden gedownload kunnen worden.

De nieuwe smartphone mikt duidelijk op de bovenkant van de markt: hij zou tegen midden dit jaar op de markt komen met een richtprijs van 2.299 euro.
Samsung stelde woensdag zijn opvouwbare smartphone voor, de Galaxy Fold. Die heeft opengeklapt een scherm van 7,2 inch. 

Samsung is wereldwijd marktleider op de smartphonemarkt. Huawei en het Amerikaanse Apple zijn de grootste concurrenten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.