Ook Bill Gates stapte over op Android: "Maar géén iPhone"

reuters
Zelfs de medeoprichter van Microsoft, Bill Gates, heeft zijn Windows Phone intussen vaarwel gezegd. "Ik stapte over op een Android-toestel", zei hij in een interview met Fox. En of hij dan ook een iPhone heeft? wou Chris Wallace weten. "Nee, geen iPhone."

Ze hadden een bijzondere relatie met elkaar, Bill Gates en Apple-medestichter Steve Jobs. Gebaseerd op wederzijds respect en zelfs vriendschap. De tech-mogols hebben het huidige technologische landschap met hun tweetjes voor een groot stuk bepaald. Maar ze bleven natuurlijk ook altijd concurrenten.

Ook vandaag nog, nu Steve Jobs straks alweer zes jaar geleden overleden is. Een iPhone ter ere van zijn vroegere rivaal? Toch niet. Interviewer Chris Wallace had met een knipoog even aangedrongen bij Bill Gates, en het had ook best gekund, alleen al om de concurrentie te volgen. Tenslotte is Google óók een concurrent van Microsoft. Gates verduidelijkte snel dat hij op zijn Android Phone veel software van Microsoft heeft staan. Maar dus nee, geen iPhone. Helemaal anders dan de huidige CEO van Microsoft, Satya Nadella, die een paar jaar geleden al Microsofts 'Outlook Mail' demonstreerde op een... iPhone.

Aan de andere kant zag Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, er nooit graten in om Androidtoestellen te kopen en met plezier te gebruiken. Naast iPhones, weliswaar. Wozniak suggereerde zelfs ooit dat Google en Apple zouden moeten samenwerken.

De familie Gates heeft er altijd een punt van gemaakt om, volgens Melinda Gates, zelfs helemaal geen producten van Apple in huis te halen. De kinderen vroegen daar niet om, zei Bill Gates in 2013. Twee jaar later bevestigde zijn vrouw dat zelfs de Apple Watch het gezin niet kon overtuigen. Die iPhone X zal dan waarschijnlijk ook geen spek voor hun bek zijn. Al kunnen zij hem zich alvast wél permitteren.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • juul kabas

  Goede keuze Bill. Sinds win 10 is windows phone de grootste rommel die je kan hebben. Geen apps meer die je op win 8 wel had, vastlopen. Win 8 was stukken beter. Dus nu handdoek in de ring?

 • Patrick Coulier

  Ja Geert, als je het dan toch over rommel hebt, Apple kan nooit meer het Microsoft van Bill Gates inhalen als het over ECHTE rommel gaat. Bestaat gewoonweg niet. LOL

 • Geert Matthys

  Tja Patrick, je moet je rommel uitgaven wat rechtvaardigen hè...

 • Patrick Coulier

  Bill Gates is duidelijk nooit bekend geweest voor zijn goeie smaak ;-) Ondertussen verpulvert de A11 chip in de laatste iPhones wel de concurrentie in de Android-phones volgens de laatste objectieve benchmarks...

 • Axel Van Bellingen

  Overprijsde statussymbolen waarvan de binnenkant van zeer bedenkelijke kwaliteit is.