OnePlus veilt invites voor nieuw model op eBay

ANP
Telefoonmaker OnePlus veilt uitnodigingen voor de nieuwe OnePlus 2 via eBay. De opbrengst gaat naar Unicef, schrijft het bedrijf vandaag op de officiële blog.

De OnePlus 2 is het tweede model dat het Chinese bedrijf op de markt brengt. De eerste telefoon was wereldwijd een groot succes, omdat het toestel goede specificaties combineerde met een leuke prijs.

Bijzonder was dat de apparaten alleen te koop waren via invites, uitnodigingen die maar mondjesmaat beschikbaar kwamen. Ook voor het tweede toestel is gekozen voor dat systeem. Er zijn al meer dan een miljoen aanvragen gedaan voor een uitnodiging.

Om Unicef te steunen worden er 100 invites geveild via eBay. De eerste vijftig staan al op de veilingsite. De komende dagen worden de overige uitnodigingen online gezet. De opbrengsten van de veiling gaan naar het Tap Project, dat zich richt op schoon water voor kinderen over de hele wereld.

Inmiddels is er al meer dan 400 dollar geboden voor een invite, die op zichzelf niks waard is. De 'winnaars' van de veiling moeten het toestel alsnog kopen voor de vraagprijs. In de VS gaat het toestel minimaal 329 dollar kosten.

Youtube