OnePlus CEO bevestigt komst 'budgetvriendelijke' smartphone

De OnePlus 8 Pro werd in april voorgesteld voor een adviesprijs van 899 euro.
OnePlus De OnePlus 8 Pro werd in april voorgesteld voor een adviesprijs van 899 euro.
In een interview met Fast Company heeft de CEO van OnePlus, Pete Lau, bevestigt dat er een ‘budgetvriendelijke’ OnePlus smartphone op komst is. Lau geeft aan dat het nieuwe toestel nog steeds aan de ‘standaarden’ voldoet waarmee OnePlus zijn smartphones tot nu toe in de markt heeft gezet. Volgens Lau is er een grote vraag naar OnePlus-producten voor een ‘vriendelijke’ prijs.

Volgens geruchten in april komt er een goedkopere ‘Lite’ variant van de OnePlus 8, genaamd de OnePlus Z. Het zou de eerste smartphone van het bedrijf zijn aangedreven door een MediaTek-processor. Deze zou ondersteuning voor 5G bieden en zich qua prestaties verhouden tussen de Snapdragon 855 en Snapdragon 865 van Qualcomm.

OnePlus kwam in 2014 met de ‘One’, een smartphone met specificaties die te vergelijken zijn met de duurste smartphones van toen, maar dan voor een lage prijs. Door de jaren heen is het bedrijf met nieuwe smartphones gekomen, die relatief gezien steeds duurder werden. In april kondigde het bedrijf de OnePlus 8-serie aan, waarbij het ‘basismodel’ fors duurder is dan Apple’s goedkoopste iPhone SE.

Bekijk alle OnePlus smartphones op Tweakers.be.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • piet devlieger

    Van mij mag hij zijn smartphones houden. Zelfs al krijg ik zo'n ding gratis (heb ik trouwens al eens gekregen, het ligt in de kast) wil ik het niet. Ik ben geen zombie. .