Olijven tot kakkerlakken: dit zijn de 117 nieuwe emoji’s van 2020

De nieuwe emoji's van 2020
2020 Emojipedia De nieuwe emoji's van 2020
De lijst van nieuwe emoji’s die in 2020 zullen verschijnen is klaar, meldt Emojipedia. Een lachend gezichtje met een traan, longen en een hart tot grafzerken. Binnenkort kan je je op 117 nieuwe manieren uitdrukken.

Bij de nieuwe figuurtjes zitten een aantal nieuwe dieren zoals een ijsbeer, zwarte kat, vlieg en ook de uitgestorven dodo en mammoet. Bubbletea, paprika, olijven en blauwe bessen zijn ook nieuw. Ninja’s, ontstoppers, ladders en legerhelmen komen er ook aan, mocht je daar op zitten wachten.

2020 Emojipedia

Genderneutraliteit

De uitbouw van de genderneutrale emoji’s gaat verder. Zo kan je kiezen tussen een genderneutrale persoon in kostuum, genderneutrale persoon die trouwt en zelfs een genderneutrale ‘kerstpersoon’. Ook de transgendervlag wordt toegevoegd aan de lange lijst van emoji’s.

De nieuwe genderneutrale emoji's.
2020 Emojipedia De nieuwe genderneutrale emoji's.

Je zal de nieuwe emoji’s kunnen gebruiken na een volgende update voor de apparaten van android en Apple. Verwacht komen de emoji’s pas in de herfst naar de iPhone.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Peeters

    En op den duur werkt onze gsm niet meer omdat hij vol met rommel zit die je niet nodig hebt en niet gebruikt.