Nokia ontevreden over vooruitgang Windows Phone 8

REUTERS
Nokia is niet tevreden over de voortgang die Windows Phone 8 boekt. Topman Bryan Biniak doet in gesprek met International Business Insider een paar pittige uitspraken over het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

De Finse smartphonefabrikant heeft sinds de lancering van Windows Phone 8 in november van vorig jaar voor een constante stroom aan nieuwe apparaten proberen te zorgen. Biniak baalt ervan dat veel populaire apps nog steeds geen Windows Phone-versie hebben. "Nokia probeert de bedrijfscultuur van Microsoft te doen evolueren. Iedereen moet beseffen: tijd is geld", zegt de vicepresident op het gebied van app-ontwikkeling bij Nokia.

"Als er een app is die mensen interessant vinden en deze app is niet beschikbaar, dan is dat een gemiste verkoopkans", stelt Biniak. Hij vindt dat de Amerikaanse Lumia-partner zich te veel bezighoudt met budgetten en jaarafsluitingen. "Wachten tot het einde van het fiscale jaar, als het moment nadert dat de financiële targets moeten worden gehaald, heeft voor ons geen zin. Niet als we vandaag telefoons aan de man willen brengen."

Het succes van een smartphone is volgens hem niet zuiver afhankelijk van het apparaat. "Het gaat niet alleen maar om de hardware, het draait om de tools die de hardware bevat", vervolgt de topman. "Je kunt een toestel niet verkopen zonder de apps, dat lukt gewoon niet." Biniak ziet wel licht aan het einde van de tunnel. "Tegen het einde van het jaar wordt het moeilijk om een app te vinden die Windows Phone niet heeft."