Nokia lanceert ouderwetse gsm met toetsen en het spelletje Snake

rv
Nokia heeft donderdag een nieuwe oude telefoon gepresenteerd. Het is geen smartphone, maar een ouderwets toestel, met toetsen. De Nokia 106 kan 2000 contactpersonen en 500 sms'jes opslaan. Het display is maar 1,8 inch groot, omgerekend 4,6 centimeter. Hij weegt 70 gram en gebruikers kunnen Snake spelen.

Volgens moederbedrijf HMD houdt de batterij het op standby drie weken vol. Het is nog niet bekend in welke landen hij op de markt komt. Hij moet ongeveer 16 euro kosten.

Nokia presenteert over een paar weken ook zijn nieuwste telefoon. Dit gebeurt op 5 december in Dubai. De Finse smartphonemaker heeft donderdag de uitnodigingen verstuurd. Expect more, verwacht meer, is het motto van het bedrijf. Meer details heeft Nokia niet bekendgemaakt.

Nokia was ooit de belangrijkste mobieltjesfabrikant ter wereld, maar miste de overgang naar smartphones volledig. Nokia werd in 2014 gekocht door Microsoft, waarna de merknaam van de markt verdween. Microsoft wilde mee in de mobiele markt, maar de combinatie werd geen succes en Microsoft stootte Nokia weer af. De nieuwe eigenaar, HMD, is opgericht door de top van het oude Nokia.

Vergelijk hier de prijzen van andere Nokia modellen.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Een gsm kan ideaal zijn als je geen nood hebt aan een smartphone, maar veel mensen snappen gewoon niet dat een smartphone zijn nut heeft. Als technicus het probleem vastleggen met een foto en via email doorsturen naar de afdeling onderdelen is maar een zeer eenvoudig voorbeeld. Ik zie het ook nog niet gebeuren dat je een grafiek in Excel gaat doorsturen, laat staan lezen, met uw gsm.

 • Stijn Mertens

  Perfecte gsm voor het moment dat mijn kindjes (die zelf nog geen gsm hebben wegens te jong) op pad gaan naar Chiro of vriendjes. Hier is de gsm en draag er zorg voor. Is er iets dan bel je. Meer moet dat dan niet zijn.

 • marcus bastiaensens

  probleem is dat niemand nog belt...

 • Peter Janssens

  Een domme phone voor smart people.

 • Hans Benoit

  Liever zo een eenvoudige gsm dan zo een dure iphone die men enkel maar koopt om op te vallen en die bij de meeste verslaafde iphone zombies als het ware kleeft aan hun handen.De meesten van die verslaafden vergeten dat er nog zoiets bestaat als het echte leven in plaats van het "fake" social media leven.