Nokia kondigt goedkope gsm's en smartphones aan

AFP
De Finse gsm-maker Nokia heeft op het Mobile World Congress in Barcelona meerdere betaalbare toestellen onthuld. Het Finse bedrijf wil hiermee kopers van hun eerste gsm of smartphone aanspreken en opkomende markten bestormen. Dat meldt technologiewebsite Engadget.

De Lumia 520 komt op de markt vanaf 183 dollar en moet dit kwartaal al de concurrentie met andere goedkope smartphones in China aangaan. Voor dat geld krijgt de koper onder meer een scherm van 4 inch, 512MB RAM, een ingebouwd geheugen van 8GB, een 5 megapixel camera en een 1430mAh batterij. Later dit jaar komt het apparaat ook naar de VS en Europa.

De iets duurdere Lumia 720 richt zich op het middensegment in Azië. Deze smartphone biedt voor 249 dollar een iets groter scherm van 4,3 inch, een 2000mAh batterij en een extra camera aan de voorkant die met een f/1.9 lens bijzonder geschikt is voor het maken van foto's op feestjes.

Voor mensen die gewoon willen bellen, sms'en en verder niets komt de mobieltjesmaker met de Nokia 105 voor slecht 20 dollar. De batterij van dit apparaat zou het maar liefst een maand kunnen uithouden en heeft ook nog een zaklamp en radiofunctie. De iets duurdere versie heet de Nokia 301 en kost 85 dollar. Daarvoor krijg je een 3,2 megapixel camera.

De nieuwe Nokia 720.
AFP De nieuwe Nokia 720.