Nog meer afzeggingen voor ‘s werelds grootste smartphonebeurs door coronavirus

Technologiebedrijven Amazon, Sony, LG, Ericsson en Nvidia lieten weten dat ze dit jaar niet zullen komen naar de smartphonebeurs.
EPA Technologiebedrijven Amazon, Sony, LG, Ericsson en Nvidia lieten weten dat ze dit jaar niet zullen komen naar de smartphonebeurs.
Steeds meer bedrijven besluiten om niet naar de grootste smartphonebeurs ter wereld te gaan uit angst voor het coronavirus. De reuzen Sony en Amazon zijn de laatste die zich hebben afgemeld voor de Mobile World Congress in Barcelona, later deze maand. 

Sony zou in Barcelona een nieuwe Xperia-smartphone presenteren. Dat gebeurt nu via YouTube, op 24 februari, maakten de Japanners maandag bekend. Amazon had zich zondag al afgemeld voor de beurs. Het bedrijf wilde er zijn cloudafdeling, Amazon Web Services, laten zien aan de wereld.

De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant LG, de Zweedse 5G-ontwikkelaar Ericsson en de Amerikaanse chipmaker Nvidia hadden eerder al laten weten dat ze de beurs een jaartje overslaan.

Niet welkom

Het Mobile World Congress zelf gaat wel gewoon door. Maar mensen uit de stad Wuhan en omstreken, waar de uitbraak begon en nog altijd hevig woedt, zijn niet welkom. Mensen uit de rest van China moeten bewijzen dat ze in de twee weken voor het congres niet in China zijn geweest. Bij bezoekers wordt de temperatuur gemeten.

De technologieconferentie neemt zijn voorzorgen tegen het coronavirus.
EPA De technologieconferentie neemt zijn voorzorgen tegen het coronavirus.

Chinese bedrijven als Samsung, Huawei, Nokia, Oppo, Vivo, Xiaomi en ZTE gaan naar het congres. Al zullen er bijkomende maatregelen genomen worden om de ongerustheid de kop in te drukken. De burgemeester van Barcelona wil niet dat dat de beurst wordt afgelast en ook de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha Gonzalez roept op tot kalmte. Er zijn op dit moment maar twee gevallen van het coronavirus bevestigd in Spanje: een op de Canarische Eilanden en een op Mallorca.

Het Mobile World Congress trekt elk jaar meer dan 110.000 bezoekers, onder wie zo’n 5.000 à 6.000 Chinezen, en is voor grote bedrijven erg belangrijk. Zo onthulde het Chinese Huawei vorig jaar in Barcelona zijn eerste opvouwbare telefoon, de Mate X. Dit jaar staat het congres in het teken van 5G-internet, kunstmatige intelligentie, slimme apparaten en big data. De beurs in Barcelona gaat door van 24 tot 27 februari.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.