Nieuwe smartphones te duur? Deze al wat oudere toppers koop je momenteel voor een prikje

De Galaxy S9 is een van die toestellen die op korte tijd zwaar afgeprijsd zijn geraakt.
Samsung De Galaxy S9 is een van die toestellen die op korte tijd zwaar afgeprijsd zijn geraakt.
Slik jij ook even als je de prijzen van de nieuwe iPhone XS en XR of Huawei Mate 20 ziet? Gloednieuwe modellen van smartphones gaan natuurlijk altijd aan volle prijs de deur uit. Wie het wat goedkoper wil, maar toch ook kwaliteit zoekt, kan eens kijken bij een ouder model dat nog goed mee kan, maar wel al stevige afprijzingen kreeg. Dit zijn enkele aanraders. 

Nokia 8 (€ 309)

De Nokia 8 kwam vorig jaar uit met een prijs tussen de 550 en 600 euro. Inmiddels kun je hem met wat geluk op de kop tikken voor 300 euro: een uitstekende deal voor dit toestel. Ons eigen oordeel luidde: “Deze Noka 8 kent veel goede punten. Zo heeft hij een stevig metalen ontwerp, een helder en contrastrijk lcd en snelle software, waarvoor de updates tot nu toe vlotjes binnenrollen. De accuduur is ook goed. De frontcamera is prima, maar de camera’s aan de achterkant zijn niet zo goed als die van de concurrentie.” De lancering vond plaats in het najaar van 2017, dus je kan ervan uitgaan dat er nog circa twee jaar updates zullen volgen. Bekijk hier de Nokia 8.

(lees verder onder de foto)

Alle kleuruitvoeringen van de Nokia 8.
HMD Global Alle kleuruitvoeringen van de Nokia 8.

LG V30 (€ 438)

De LG V30 kwam op de markt aan 900 euro. Nu vind je hem voor 430 euro. Voor dat weinige geld krijg je een uitermate capabele telefoon met high-end-specificaties en enkele bijzonder features. Zo is de mate van controle over video-opname in de camera-app ongekend, met allerlei modi en instellingen die geen andere smartphone heeft. Veel upgrades en updates moet je niet verwachten bij LG, al beloofden ze voor dit toestel wel nog uitgebreide ondersteuning voor de komende twee jaar. Bekijk hier de LG V30.

(lees verder onder de foto)

De LG V30.
LG Electronics De LG V30.

Sony Xperia XZ1 Compact (€ 343)

De Xperia XZ1 Compact dateert van vorig najaar, maar schittert nog altijd op twee vlakken: de accuduur en de compactheid. De prijs is intussen zodanig gezakt dat het toestel interessant wordt voor koopjesjagers. Een jaar geleden betaalde je nog 600 euro, nu is dat tussen de 300 en 350 euro. Ook hier kan je nog twee jaar updates verwachten. Bekijk hier de Xperia XZ1 Compact

(lees verder onder de foto)

De Xperia Z1.
Sony De Xperia Z1.

Samsung Galaxy S9 (€ 564)

Niet meer spotgoedkoop, maar toch een heel straffe prijs voor een heel straf toestel. Het oordeel van Tweakers luidde als volgt: “De Galaxy S9 ligt fijn in de hand, heeft een prachtig scherm dat in vrijwel alle omstandigheden goed afleesbaar is, verbeterde luidsprekers die nu ook stereo weergeven, een van de beste camera’s die je in een smartphone zult vinden en krachtige hardware die een vloeiende gebruikservaring biedt. Tel daarbij op de mogelijkheid om óf geheugen uit te breiden óf een tweede simkaart in te voegen en de aanwezigheid van een 3,5mm-jack, en je hebt een zeer complete telefoon.” De Galaxy S9 had een half jaar geleden een beginnende winkelprijs van 849 euro, maar is intussen al gedaald naar 575 euro. Let voor deze telefoon ook op kortingsacties; omdat het toestel zo populair is, durven zowel Samsung zelf als de providers met discounts gooien. Bekijk hier de Galaxy S9.

(lees verder onder de foto)

Een van de uitvoeringen van de Galaxy S9.
Samsung Een van de uitvoeringen van de Galaxy S9.

Vergelijk hier alle best beoordeelde smartphones voor minder dan 500 euro

Lees ook:

Review Apple iPhone XR: de brug tussen vernieuwd en vertrouwd

Maximum 500 euro uitgeven aan je smartphone? Dit zijn onze aanraders

Deze vijf smartphones beschikken over een uitstekende batterij
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Vanachter

  Vorige maand op duikvakantie in Indonesië met 11 leden van de club beslisten we geen kaart te nemen voor internet. We hebben een prachtige duikvakantie gehad, ons geweldig geamuseerd en het internet echt niet gemist.

 • Louis Nelis

  Nog steeds overpriced, deze zogezegde 'goedkopere' toestellen. Vergelijk de mogelijkheden van deze smartphones met die van een PC die evenveel kost, en trek je conclusies...

 • Luc Vankeirsbilck

  Alles boven de 50 euro vind heeeeel veel geld

 • Bruno Duysburgh

  Veel te duur voor die asociale rommel!

 • steven goossens

  Zouden we niet beter allemaal een stapje terug nemen? En ook onze kinderen nog eens leren schrijven ipv alles op een pc te doen? En kom nu €300 voor een smartphone vinden jullie goedkoop?