Nieuwe smartphone gekregen? Deze 7 apps moét u onmiddellijk installeren

ANP XTRA
Per maand gebruiken we volgens een studie van Nielsen een twintigtal applicaties, waarvan vijf regelmatig. De kans dat de meest gebruikte apps uw leven écht productiever maken, lijkt ons klein. Daarom lijsten we zeven apps op die niet verslavend zijn en bijdragen tot een productiever leven.

Twilight: slaap winnen met rood licht

Op de laatste iPhones staat het tegenwoordig al standaard, de dimfunctie die vanaf een bepaald uur inschakelt. Androidgebruikers kunnen met de Twilight-app hetzelfde effect nabootsen. Geloof mij, uw ogen zullen u dankbaar zijn. De app filtert namelijk het felblauwe licht weg, waardoor uw slaaphormonen niet in de klappen delen. Dankzij de geelrode filter dat Twilight over het scherm legt, kan u 's avonds nog wat lezen in bed zonder dat uw ogen afzien van het helse licht. En als u de timer goed instelt, kan u ook 's morgens genieten van de gedimde filter zodat u rustig kan ontwaken. 

Sinds iOS 9.3 heeft iPhone een standaardinstelling om het scherm vanaf een bepaald uur wat te dimmen en te filteren tot de ochtend. 

Twilight (Android)

thinkstock

IFTTT: automatiseer je leven

Een smartphone maakt ons leven al een stuk gemakkelijker. Maar het kan écht nog stukken beter. If This Then That, kortweg IFTTT, helpt om routinezaken geautomatiseerd af te handelen. Een sms versturen naar je partner bij het verlaten van je werk? IFTTT doet het automatisch op de achtergrond. Gaat het morgen regenen? IFTTT stuurt je een update. Hou de Discover Weekly-afspeellijst op Spotify automatisch bij voor het alweer maandag is. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de brede waaier aan mogelijkheden die IFTTT aanbiedt. Scroll zeker eens door de interessante 'recepten' om apps en toepassingen met elkaar te verbinden. 

IFTTT (Android, iOS)

Pocket: de wandelende bibliotheek

Wie vaak leest op z'n smartphone moet deze app installeren. Geen excuses. Pocket is een handige app die alles bijhoudt zodat teksten ook offline gelezen kunnen worden. In combinatie met een browserextensie is dit ongeloofelijk gemakkelijk om een soort playlist van teksten samen te stellen voor op de trein of in het vliegtuig. Een aanrader voor wie zijn dataverbruik wil afzwakken.

Pocket (Android, iOS)

thinkstock

Google Translate

Onmisbaar. Zonder Google Translate op reis? Geen denken aan. Snel woorden vertalen om het uit te leggen aan de locals gaat heel gemakkelijk met de app. Download vooraf zeker de taal van het land dat je bezoekt, zo kan je ook offline gebruikmaken van de app. 

Google Translate (Android, iOS)

thinkstock

Pushbullet: smartphone op een computer

Smsje, Facebook-melding, Twitter-reply. Om de haverklap een nieuwe melding en opnieuw in de broekzak graaien naar de smartphone. Pushbullet stuurt, de meldingen die je aanvinkt, automatisch naar de browser. Zo kan je alles van achter het computerscherm volgen op het werk of thuis. Download de app en de extensie voor je internetbrowser.

Pushbullet (Android, iOS)

Bancontact: overal betalen

Mobiel bankieren maakt van overschrijvingen kinderspel. Maar de universele Bancontact-app is de overtreffende trap. Met vrienden op stap en de rekening in twee betalen? Met deze app schrijf je zonder te veel administratie in paar swipes het bedrag over naar de andere rekening. Fotografeer gewoon de QR-code van de ontvanger en klaar is kees. 

Bancontact (Android, iOS)

Clean Master: opruimen zonder nadenken

Af en toe eens door de apps bladeren en er enkele naar de prullenmand sturen, is een goede gewoonte maar de verwijderde apps laten meestal nog wat rommel achter. Gebruik een hulpprogramma om bestanden die ronddwalen op smartphone op te ruimen om he toestel snel én proper te houden. Clean Master (Android) verwijdert onnodige bestanden of informatie die in het cachegeheugen blijft zitten. Een aanrader voor wie élke gigabyte moet omdraaien op z'n 16GB-telefoon. 

Voor iPhones is er niet echt een vergelijkbare app die op het toestel zelf draait. Er is wel een omweg door het toestel aan een Mac of PC aan te sluiten in combinatie met het computerprogramma PhoneClean.

thinkstock

HLN.be: mis geen belangrijk nieuws meer

Uiteraard mag ook de app van HLN.be niet ontbreken op uw smartphone. Met meer dan 1 miljoen installaties is HLN.be de populairste nieuwsapp in Vlaanderen. Lees op elk moment het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Dankzij de gratis pushberichten mis je in 2017 geen belangrijk nieuws, zelfs als de app gesloten is.

HLN.be (Android, iOS)