Nieuwe LG-smartphone met twee schermen moet alle vallen overleven

LG
LG presenteert de V10, een nieuwe smartphone die niet alleen beschikt over twee schermen, maar dankzij het frame van roestvrij staal ook nog sterk genoeg zou moeten zijn om alle doordeweekse vallen te doorstaan.

LG stelt dat de nieuwe telefoon door een externe partij werd getest, en dat het apparaat vallen van ongeveer 1,20 meter hoogte uit verscheidene hoeken overleefde. Om slippertjes tegen te gaan is het toestel trouwens uitgerust met een stroef patroon dat ook krassen moet voorkomen. De test leverde de V10 het label 'MIL-STD-810G Transit Drop Compliant' op.

Schermen en camera's
Het grote 5,7 inch-scherm van de V10 beschikt over een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels, terwijl het kleine 2,1 inch-scherm notificaties laat zien met een resolutie van 1.040 x 160 pixels. Verder kan het tweede scherm bijvoorbeeld constant het uur of het weerbericht tonen, of verwittigen bij binnenkomende berichten tijdens het spelen van een game of het bekijken van een filmpje. Dankzij de resolutie heeft het tweede scherm overigens dezelfde scherpte als het primaire display, namelijk 513 ppi.

LG
LG
LG

Aan de voorkant zitten twee 5 megapixelcamera's die kunnen samenwerken om breedbeeldzelfportretten vast te leggen. De camera aan de achterkant beschikt over een maximale resolutie van 16 megapixel, terwijl de lens een diafragma heeft van f/2.0. Voor het opnemen van video beschikt de V10 over een manuele modus waarbij je traditioneel automatische instellingen zoals sluitertijd kan regelen.

Hardware
De telefoon draait net als LG's belangrijkste toestellen van dit jaar, de G4 en de Nexus 5X, op Qualcomms Snapdragon 808-soc, gekoppeld aan 4 GB RAM. De 64 GB interne opslag is uitbreidbaar met microSD-kaartjes met een capaciteit tot 2 TB. Het toestel heeft een verwisselbare accu met een capaciteit van 3.000 mAh die in 40 minuten 50 procent zou opgeladen moeten zijn.

Het toestel meet 159.6 x 79.3 x 8.6 mm, weegt 192 gram en draait op Android 5.1.1 Lollipop. De V10 komt deze maand uit in Zuid-Korea, gevolgd door de VS, het Midden-Oosten en diverse Aziatische landen. De Benelux zou voorlopig niet van de partij zijn.

LG
LG
LG
LG