Nieuwe iPhones krijgen "drukgevoelig scherm"

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat Apple zijn Force Touch-technologie in de nieuwe iPhones stopt. De afgelopen dagen zijn meerdere foto's gelekt die daarop wijzen.

Force Touch maakt een display drukgevoelig. Met de technologie kunnen gebruikers diverse acties uitvoeren door hard of juist zacht op het scherm te drukken. Force Touch zit al in de nieuwe MacBook en de Apple Watch. Al maanden wordt gefluisterd dat ook de iPhone 6S en iPhone 6 Plus ermee worden uitgerust.

Onder andere de Franse site NoWhereElse en het Chinese GeekBar hebben dit weekeinde foto's gepubliceerd van het vermeende schermpaneel van de iPhone 6S, het nieuwe vlaggenschip van Apple. Achter het display zit een kleine rechthoekige inkeping waar mogelijk de 'Taptic Engine' komt. Dat is het trilmotortje voor de Force Touch-functie.

Er zijn ook 3D-afbeeldingen opgedoken waaruit blijkt dat de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus iets dikker worden dan hun voorgangers, de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Het zou gaan om een verschil van maar 0,2 millimeter. Qua design zou de nieuwe generatie iPhones op enkele details na sterk lijken op de vorige.