Nieuwe iPhones kennen oplaadprobleem, maar oplossing is op komst

REUTERS
De nieuwste iPhones kampen met een oplaadprobleem. Bij sommige XS- en XS Max-toestellen begint de batterij namelijk niet op te laden, maar Apple heeft naar verluidt een oplossing klaar.

Door de bug laden sommige iPhones niet op bij het inpluggen van de Lightning-kabel, maar pas als het scherm aanstaat. Het probleem treft lang niet alle exemplaren van de iPhone XS en XS Max, maar het is niet duidelijk waarom sommige iPhones er wel gevoelig voor zijn en andere niet. Draadloos laden zou wel zonder enige problemen gaan.

De oplossing zit in de tweede bèta van de iOS 12.1-update, die deze week uitkwam. Daardoor begint de iPhone altijd met laden, of het scherm nu aanstaat of niet. Dat tweet iMore-redacteur Rene Ritchie, die ervan uitgaat dat de oplossing ook in de uiteindelijke versie van iOS 12.1 zal zitten. De update verschijnt vermoedelijk dit najaar.

Apple bracht de iPhone XS anderhalve week geleden uit. 

TIP: Vergelijk hier alle prijzen voor de nieuwste iPhones

REUTERS
Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.net7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joan (R) Lute (van Luyt)

  Mij valt almaar meer op dat de hele dure telefoons zoals iPhone en de Galaxy flagships bij regelmaat mankementen vertonen en in verhouding tot de mogelijkheden de prijzen niet gerechtvaardigd zijn. Daarentegen is er een explosieve groei in het middensegment en valt overduidelijk op dat toestellen tussen de 300 en 500 euro veel stabiel zijn en veel meer bieden voor hun prijs dan de flagships in het hogere segment.

 • mich lee

  De duurste iPhone en er zitten al kleine foutjes in. En daarvoor zijn er idioten die kamperen voor de winkel

 • rudolf jacobs

  I phones ook al maak je niet ongerust belgie is dat ook maar stel u gerust er wordt gewerkt aan een oplossing

 • Ahmed Zoupha

  Een oplossing dit najaar? Zijn we in oktober dan al niet in het najaar? Grapjassen!

 • Jeanke Tibo

  "De update verschijnt waarschijnlijk dit najaar". Dit zou een snelle fix moeten krijgen vermits het een basis functionaliteit betreft. Zeker gezien de prijs verwacht je wel een goede service en snelle ondersteuning.