Nieuwe iPhones kennen oplaadprobleem, maar oplossing is op komst

REUTERS
De nieuwste iPhones kampen met een oplaadprobleem. Bij sommige XS- en XS Max-toestellen begint de batterij namelijk niet op te laden, maar Apple heeft naar verluidt een oplossing klaar.

Door de bug laden sommige iPhones niet op bij het inpluggen van de Lightning-kabel, maar pas als het scherm aanstaat. Het probleem treft lang niet alle exemplaren van de iPhone XS en XS Max, maar het is niet duidelijk waarom sommige iPhones er wel gevoelig voor zijn en andere niet. Draadloos laden zou wel zonder enige problemen gaan.

De oplossing zit in de tweede bèta van de iOS 12.1-update, die deze week uitkwam. Daardoor begint de iPhone altijd met laden, of het scherm nu aanstaat of niet. Dat tweet iMore-redacteur Rene Ritchie, die ervan uitgaat dat de oplossing ook in de uiteindelijke versie van iOS 12.1 zal zitten. De update verschijnt vermoedelijk dit najaar.

Apple bracht de iPhone XS anderhalve week geleden uit. 

TIP: Vergelijk hier alle prijzen voor de nieuwste iPhones

REUTERS
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joan (R) Lute (van Luyt)

  Mij valt almaar meer op dat de hele dure telefoons zoals iPhone en de Galaxy flagships bij regelmaat mankementen vertonen en in verhouding tot de mogelijkheden de prijzen niet gerechtvaardigd zijn. Daarentegen is er een explosieve groei in het middensegment en valt overduidelijk op dat toestellen tussen de 300 en 500 euro veel stabiel zijn en veel meer bieden voor hun prijs dan de flagships in het hogere segment.

 • mich lee

  De duurste iPhone en er zitten al kleine foutjes in. En daarvoor zijn er idioten die kamperen voor de winkel

 • rudolf jacobs

  I phones ook al maak je niet ongerust belgie is dat ook maar stel u gerust er wordt gewerkt aan een oplossing

 • Ahmed Zoupha

  Een oplossing dit najaar? Zijn we in oktober dan al niet in het najaar? Grapjassen!

 • Jeanke Tibo

  "De update verschijnt waarschijnlijk dit najaar". Dit zou een snelle fix moeten krijgen vermits het een basis functionaliteit betreft. Zeker gezien de prijs verwacht je wel een goede service en snelle ondersteuning.