Ga naar de mobiele website
^ Top

Nieuwe iOS-update kan einde betekenen voor bijna 200.000 apps

photo_news
Volgens nieuw onderzoek kan iOS 11 het einde betekenen voor liefst 187.000 apps. Wanneer Apple binnenkort de nieuwste update van haar besturingssysteem op alle toestellen loslaat, kan dat desastreuze gevolgen hebben. Krijgen we straks een 'app-ocalyps'?

Sensor Tower, een bedrijf dat apps analyseert, komt met een nieuw onderzoek naar buiten dat bij veel app-ontwikkelaars alarmbellen zal doen afgaan. Minstens 8 procent van alle apps in de App Store zouden in één klap verdwijnen wanneer Apple iOS 11 introduceert. Volgens het bedrijf zullen zo'n 187.000 apps verdwijnen als de ontwikkelaars niet snel in gang schieten.

Aanpassingsperiode verstreken

Apple moedigt ontwikkelaars al jaren aan om verouderde apps compatibel te maken met de 64-bit processors die in alle iPhones zitten sinds de iPhone 5S uit 2013. Het bedrijf laat het vanaf nu niet meer bij aanmoedigingen en is van plan om ontwikkelaars tot vernieuwing te dwingen. In beta-versies van iOS 11 waarschuwde Apple al met meldingen als "deze app zal niet werken in de toekomstige iOS-versies". Het is dus eigenlijk geen verrassing dat het Apple nu echt menens is.

187.000 apps is voorzichtige schatting

Hoewel Apple dus al in 2013 begon met 64-bit processors, gaf het ontwikkelaars genoeg tijd om hun apps eraan aan te passen. Pas in 2015 dwong Apple ontwikkelaars om apps te maken die 64-bit ondersteunen. Wellicht zijn er dus nog veel meer verouderde apps dan de schatting van Sensor Tower doet vermoeden.

Oude klassiekers

De grote populaire apps zijn uiteraard niet in gevaar en de overgrote meerderheid van de verouderde apps zal niet gemist worden. Maar enkele klassiekers uit de begindagen van de App Store hebben wel nog altijd veel gebruikers. Als die apps niet worden vernieuwd, verdwijnen ze voorgoed uit de App Store.

Wanneer iOS 11 wordt gelanceerd, is nog onduidelijk. Ontwikkelaars hebben dus nog even tijd om verouderde apps te vernieuwen. Maar dat het Apple menens is, bleek al toen het vorig jaar meer dan 47.000 verouderde apps uit de App Store gooide. Ontwikkelaars, jullie zijn dus gewaarschuwd.

Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • S D B

    Apple ... Geldwolfjes!

  • peter hillaert

    Daarmee dat ik altijd gebruik maak van een smartphone

  • Annoniempjeuh

    Lekker arrogant van apple ... Nog maar eens

Meld een bug