Ga naar de mobiele website
^ Top

Nieuw algoritme van Google optimaliseert je foto's voor je ze neemt

MIT
Het maken van de perfecte foto met je smartphone komt een stapje dichterbij. Google heeft samen met wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) een algoritme ontwikkeld dat ervoor zorgt dat je foto's worden bijgewerkt op het niveau van een professionele fotograaf.

De nieuwe functie toont in real-time het bijgewerkte beeld, zodat je al de definitieve versie van de foto kan zien voordat je het plaatje daadwerkelijk neemt.

Het algoritme werd ontwikkeld door middel van 'machine learning': zo werd een dataset van 5.000 onbewerkte foto's gebruikt, die vervolgens bewerkt werden door vijf professionele fotografen. De algoritmes van Google bestaan nu uit die bijwerkingen. 

Dergelijke technieken gebruiken om fotokwaliteit te verbeteren is niet nieuw. Het nuttige aan deze nieuwigheid is echter dat de algoritmes van Google kunnen draaien op mobiele apparaten zonder voor vertraging of vastlopen te zorgen. "Deze technologie kan zeer nuttig zijn voor real-time beeldverbetering op mobiele apparaten", aldus Google-onderzoeker Jon Barron aan MIT. 

Zullen we deze nieuwigheid zien opduiken in een van de toekomstige Pixel-telefoons van Google? Dat is niet onwaarschijnlijk. Eerder gebruikte het bedrijf al HDR + algoritmes om meer details te creëren wat licht en schaduw betreft.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug