Niet normaal: smartphone zet bed in lichterlaaie

Een familie uit Sanary aan de Franse Azurenkust is ontsnapt aan een drama nadat de smartphone van de dochter 's nachts vuur vatte.

De vijftienjarige Lisa sliep alleen op de eerste verdieping van het huis toen haar Samsung Galaxy S4 in brand schoot. "Ik hoorde mijn dochter schreeuwen dat er een brand was ontstaan", vertelde moeder Sophie die beneden lag te slapen. De vlammen waren al een meter hoog.

Vermits vader Fabrice die nacht van dienst was als vrijwillige brandweerman, moesten moeder en dochter zelf het vuur zien te blussen. Aangezien de familie de bovenverdieping aan het verbouwen was, moest het water op het gelijkvloers gehaald worden. De dochter kon het vuur gelukkig tijdig doven.

"Ik feliciteer mijn vrouw en dochter met hun koelbloedige optreden", verklaarde Fabrice aan Nice Matin. Eens ter plaatse kon hij enkel nog de aangerichte schade vaststellen.

Rechtszaak
De man is alvast van plan om een rechtszaak aan te spannen. "Onze verzekering heeft kunnen vaststellen dat de brand werd veroorzaakt door de smartphone. In de Verenigde Staten is er een gelijkaardig geval geweest met een Samsung Galaxy S4 die vuur vatte. Een gsm hoort niet zonder enige reden in brand te schieten, dat is echt niet normaal. Samsung moet zich daar bewust van zijn. Als het ons kan overkomen, kan het iedereen overkomen", besloot hij.