Netflix voegt optie toe om ‘vervelende’ automatische previews uit te zetten

In je instelling kan je de luide, storende previews uitzetten.
AFP In je instelling kan je de luide, storende previews uitzetten.
Gebruikers hebben er lang over moeten klagen, maar Netflix heeft eindelijk de optie toegevoegd om het automatisch afspelen van previews op de homepagina uit te schakelen. Dat kondigde de streamingdienst aan op Twitter.

Scrollen door de homepagina en gestoord worden door trailers van series en films die automatisch starten, is vanaf vandaag verleden tijd. In je instellingen kan je de functie uitschakelen.

Voorlopig vind je de optie alleen terug als je inlogt op de website via een browser, maar de aanpassing werkt wel op al je apparaten zoals je smartphone, tablet en tv. Als je je aanmeldt, klik je op ‘profielen beheren’, vervolgens op je eigen profiel en onderaan het scherm kan je het vinkje bij ‘tijdens het browsen op alle apparaten worden automatisch previews weergegeven’ uitzetten.

De optie om het automatisch afspelen van de volgende aflevering te stoppen, voegde Netflix al toe in 2014, maar die kan je in je instellingen dus ook uitzetten, mocht je dat willen.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.