Netflix plant experiment met goedkoper abonnement

Netflix-CEO Reed Hastings.
Reuters Netflix-CEO Reed Hastings.
Netflix zal in enkele landen een goedkopere versie van zijn streamingabonnement uittesten. Dat heeft CEO Reed Hastings gezegd in een interview. Over welke landen het gaat, zei hij niet.

Momenteel biedt Netflix drie formules aan, die in België 7,99 euro, 10,99 euro of 13,99 euro kosten. Hoe duurder het abonnement, hoe beter de streamingkwaliteit en hoe hoger het aantal schermen waarop tegelijkertijd gekeken kan worden.

Hastings is niet van plan het goedkoopste tarief te verlagen, maar wil wel nog een vierde type abonnement lanceren in bepaalde landen. Het zou gaan om een alternatief aanbod met een andere invulling.

Het zou een ommekeer betekenen voor Netflix, dat zijn prijzen tot nu toe steeds op hetzelfde niveau hield of optrok. Extra content en investeringen in lokale producties waren tot nu toe de troeven om meer klanten te lokken.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rozano Veraart

    Heb enkele maanden de duurste versie gehad omdat dit ook 4K kwaliteit zou leveren. Echt veel 4k materiaal ben ik niet tegengekomen ook HDR is niet altijd top. Voor de rest een hele hoop oninteressante B films en series. Te weinig materiaal naar mijn persoonlijke goesting.

  • Peter Neefs

    Dat is toch al kei goedkoop?

  • Eric Hugaert

    Heb Netflix eens een maand gratis gehad, allemaal series en of films die straten oud zijn of al 5 keer gezien waren , nee dank u.