Netflix plant experiment met goedkoper abonnement

Netflix-CEO Reed Hastings.
Reuters Netflix-CEO Reed Hastings.
Netflix zal in enkele landen een goedkopere versie van zijn streamingabonnement uittesten. Dat heeft CEO Reed Hastings gezegd in een interview. Over welke landen het gaat, zei hij niet.

Momenteel biedt Netflix drie formules aan, die in België 7,99 euro, 10,99 euro of 13,99 euro kosten. Hoe duurder het abonnement, hoe beter de streamingkwaliteit en hoe hoger het aantal schermen waarop tegelijkertijd gekeken kan worden.

Hastings is niet van plan het goedkoopste tarief te verlagen, maar wil wel nog een vierde type abonnement lanceren in bepaalde landen. Het zou gaan om een alternatief aanbod met een andere invulling.

Het zou een ommekeer betekenen voor Netflix, dat zijn prijzen tot nu toe steeds op hetzelfde niveau hield of optrok. Extra content en investeringen in lokale producties waren tot nu toe de troeven om meer klanten te lokken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rozano Veraart

    Heb enkele maanden de duurste versie gehad omdat dit ook 4K kwaliteit zou leveren. Echt veel 4k materiaal ben ik niet tegengekomen ook HDR is niet altijd top. Voor de rest een hele hoop oninteressante B films en series. Te weinig materiaal naar mijn persoonlijke goesting.

  • Peter Neefs

    Dat is toch al kei goedkoop?

  • Eric Hugaert

    Heb Netflix eens een maand gratis gehad, allemaal series en of films die straten oud zijn of al 5 keer gezien waren , nee dank u.