Ga naar de mobiele website
^ Top

Nederlanders stelen laptops voor de wetenschap

Voor een experiment hebben studenten van de Universiteit Twente 30 laptops gestolen van medewerkers. Die waren aan de medewerkers gegeven en om de veiligheid te testen, moesten de studenten de laptops stelen. Dat blijkt uit een proefschrift.

De studenten slaagden er vrij eenvoudig in de laptops te stelen, bijvoorbeeld door zich voor te doen als ICT-medewerkers. Ook vroegen ze met een smoes aan een conciërge om een deur te openen waardoor ze bij een laptop konden komen. De studenten in kwestie werden nooit betrapt, al mislukten wel enkele pogingen.

Vals gewekt vertrouwen blijkt volgens het onderzoek een bedreiging te zijn voor de beveiliging van persoonlijke eigendommen, maar zeker ook voor organisaties, waar dan ook. De universiteit van het Nederlandse Twente wil intern de bewustwording onder medewerkers vergroten en laat weten de algehele beveiliging te vergroten. (belga/sg)Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug