Natte smartphone? Op deze manier red je hem van de verdrinkingsdood

thinkstock
Iedereen weet wel dat smartphones en water geen goede combinatie zijn. Toch gebeurt het af en toe dat de twee met elkaar in aanraking komen. Wat je moet doen op zo'n fataal moment lees je hier.

Laat ons beginnen met het goede nieuws: zelfs wanneer je smartphone in het water terechtkomt wil dat niet automatisch zeggen dat je telefoon finaal de geest gegeven heeft. Kalm blijven kan jou en je telefoon in de meeste gevallen redden, net als deze 5 stappen:

1. Zet je telefoon uit
Zet meteen je telefoon volledig uit en probeer aan de verleiding te weerstaan om eerst even te kijken of hij nog werkt.

2. Vermijd de SIM-kaart en batterij, indien mogelijk
Red wat er te redden valt. Als je een Iphone bezit kan je de batterij-stap alvast overslaan.

3. Probeer het vocht te verwijderen
Gebruik een rietje om zoveel mogelijk vocht uit alle gaatjes en openingen van je telefoon te zuigen. Tenzij je je telefoon in het toilet liet vallen natuurlijk. Probeer ook nooit het water uit je telefoon te schudden, omdat je zo hoogstwaarschijnlijk het vocht alleen maar meer in je telefoon schudt.

4. Laat drogen
Eens je alle vocht langs de buitenkant hebt verwijderd, is het tijd om aan de binnenkant te denken. Om dat te doen leg je je telefoon best in een kom ongekookte rijst.

5. Zet hem -later- terug aan
Wacht op z'n minst 24 uur (best is zelfs 72 uur!) en probeer dan je smartphone terug op te starten om te zien of hij nog werkt.