Na de vouwbare smartphone is dit de eerste laptop met vouwbaar scherm

Tweakers
Na de nog niet zo succesvolle introductie van de telefoon met vouwbaar scherm, komt volgend jaar een eerste laptop met vouwbaar scherm op de markt. Computerfabrikant Lenovo claimt een eerste, werkende conceptversie te maken.

De ThinkPad X1 zal de innovatieve laptop heten en in 2020 moet deze in de winkels liggen. Uitgeklapt is het in feite een tablet met een 13,3 inch scherm. Je kan het apparaat in de helft buigen zodat er een laptop met een 9,6 inch scherm en virtueel toetsenbord ontstaat. Ingeklapt is het scherm van de laptop een stuk kleiner dan bijvoorbeeld een reguliere 13,3 inch tablet of 11,6 inch laptop. 

Vouwbare telefoon
De eerste plooibare telefoon in België die door Samsung werd aangekondigd, werd op het allerlaatste moment uitgesteld. Modellen die journalisten alvast in handen kregen gingen spontaan stuk nadat ze geplooid werden.  

Windows 10

Het flexibele scherm van de laptop ziet er ietwat steviger uit. De laptop zelf draait op Windows. Begin dit jaar verschenen al berichten dat Microsoft bezig was Windows 10 geschikt te maken voor vouwbare laptops, zoals Google dat met Android heeft gedaan voor vouwbare smartphones.

Verder zijn er twee usb-c-poorten en stereospeakers. Lenovo beschrijft onder andere hoe het bekijken van video’s, het volgen van sociale media en typen van e-mails onderweg en onder andere omstandigheden makkelijker moet worden door het compacte formaat van de ThinkPad X1.

Bekijk ook: 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dave David

    Pfff zegt me echt niks ... geef mij een goede 10" tablet en een 6.7 " smartphone en ik ben blij

  • Johan Van Biesen

    Absoluut nutteloos concept, waar zijn ze tegenwoordig mee bezig...

  • Dieter Van Genechten

    Haha, ja want die Samsung was een succes!