Microsoft onthult uitklapbare smartphone met twee schermen

De Surface Duo, een uitklapbare mobiele telefoon van Microsoft die bestaat uit twee schermen.
AP De Surface Duo, een uitklapbare mobiele telefoon van Microsoft die bestaat uit twee schermen.
Microsoft heeft voor het eerst in jaren weer een nieuwe mobiele telefoon aangekondigd. Het gaat om de Surface Duo, een uitklapbare telefoon die bestaat uit twee schermen. Die moet voor het einde van volgend jaar in de winkels liggen.

Kenners zien in de aankondiging een belangrijke stap van Microsoft. Topman Satya Nadella besloot in 2016 nog om Microsoft terug te trekken uit de markt voor mobiele telefoons. Vervolgens zei het techbedrijf herhaaldelijk alleen nog een terugkeer naar die markt te overwegen als het echt met iets nieuws kan komen.

Wat de telefoon precies allemaal kan, is nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de Surface Duo op besturingssysteem Android van rivaal Google zal draaien. 

De Surface Neo-laptop kan als een soort boek geopend worden.
AP De Surface Neo-laptop kan als een soort boek geopend worden.

Microsoft heeft tegelijk nog meer nieuwe producten aangekondigd, waaronder een nieuwe Surface Neo-laptop. Die heeft ook twee schermen en kan net als de nieuwe smartphone als een soort boek geopend worden.

Bekijk ook: Uitgetest: de eerste plooibare smartphone
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Claude Brol

  Niets waard, publicitaire stunt zonder meet

 • TIM DE CROES

  haha , eerst de windowsphone gebruikers in de steek laten en stoppen met ondersteuning te geven , en nu verwachten dat mensen geiinteresseerd zijn in hun nieuwe telefoon ?? hoelang houden ze het nu uit ?

 • Jo Bosman

  Er zijn heel wat mensen die tevreden waren met hun microsoft telefoon; ze zijn echter gedwongen geworden om over te schakelen naar android daar microsoft geen ondersteuning meer gaf. Dat ze eerst eens zorgen dat de oude microsoft telefoons terug updates krijgen want ik koop er gene van microsoft meer. Je bent de pineut als dat toestel niet aanslaat.

 • Thomas Anderson

  Te laat ze mochten er nooit uitgestapt zijn hoeveel mensen zijn er niet in de kou gezet met het telefoon door geen ondersteuning meer te krijgen.Zo iets moet je gewoon afstraffen!

 • DIRK RASSCHAERT

  Je krijgt er een karretje bij voor de batterij ??