Microsoft neemt Belgisch-Amerikaanse start-up Sunrise over voor 100 miljoen dollar

Sunrise
Softwaregigant Microsoft heeft voor meer dan 100 miljoen dollar (88 miljoen euro) de kalender-app Sunrise Calendar gekocht. Dat meldt de website TechCrunch. Sunrise is een Belgisch-Amerikaanse start-up, opgericht door Jeremy Le Van en Pierre Valade.

Sunrise Calendar is een uitgebreide kalendertoepassing voor mobiel en desktop, die agenda's van verschillende toepassingen integreert. Zo krijgt u uw geplande activiteiten uit Google Calendar, iCloud, Microsoft Exchange, Trello, Facebook en Foursquare netjes in één enkele app te zien. Sunrise is beschikbaar voor iOS, OS X en Android en als webtoepassing.

De integratie van diverse toepassingen en de beschikbaarheid op alle platformen maken de app zeer gegeerd, en een geduchte concurrent voor de Windows-app Agenda. De overname kadert dan ook in een ruimere strategie van Microsoft om rivalen uit de weg te ruimen.  

Volgens TechCrunch is Microsoft van plan de toepassing te behouden als een stand-alone app. De technologie zal in de toekomst wel gebruikt kunnen worden voor eigen producten. Eerder gebeurde hetzelfde met Acompli, overgenomen door Microsoft voor 200 miljoen dollar (176 miljoen euro). De e-mailtoepassing werd uiteindelijk een onderdeel van de Outlook-app voor Android en iOS, die Microsoft vorige week lanceerde.

Sunrise voor OS X.
Sunrise Sunrise voor OS X.
Sunrise voor iOS.
Sunrise Sunrise voor iOS.