Microsoft komt met twee nieuwe 'budgetvriendelijke' Lumia's

REUTERS
Microsoft heeft de komst van twee nieuwe Lumia-toestellen aangekondigd. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona werden de 'budgetsmartphones' Lumia 640 en de Lumia 640XL gepresenteerd. Beide telefoons beschikken over een scherm van 1280x720 pixels, waarbij de XL-versie een 5,7"-touchscreen heeft. De Lumia 640 doet het met een 5''-scherm.

De nieuwe smartphones van Microsoft vervangen de Lumia 630 en de Lumia 1320. De modellen zijn gemaakt met een werkgeheugen dat met 1GB dubbel zo groot is als bij hun voorgangers. De opslag bedraagt 8GB, maar is volgens Microsoft uit te breiden met een micro SD-kaart.

De smartphones hebben zoals gebruikelijk bij Lumia-apparaten een kunststof achterkant in verschillende felle kleuren. Het kleinere toestel heeft aan de achterkant een camera van 8 megapixel, terwijl de XL-versie is voorzien van een 13 megapixel-camera.

De prijzen voor beide toestellen variëren. Voor de normale 640 met 3G zal rond de 139 euro neergeteld moeten worden, de 4G-versie zal 159 euro moeten gaan kosten. De 640XL met 3G krijgt een adviesprijs van 189 euro, terwijl de uitvoering met 4G rond de 219 euro gaat kosten.

In april moeten de in vier verschillende kleurstellingen beschikbare toestellen op de markt komen. De smartphones draaien in beginsel op Windows Phone, maar krijgen later dit jaar een upgrade naar Windows 10. Office 365 wordt een jaar lang gratis meegeleverd.