Microsoft fikst spontaan herstartende smartphones

AFP
Microsoft werkt aan een oplossing voor gebruikers die klagen dat hun Windows Phone 8-toestel soms spontaan opnieuw opstart. Het bedrijf zegt de oorzaak gevonden te hebben.

Kort na de introductie van zowel de HTC 8X en Lumia 920 bleken sommige gebruikers van beide telefoons last te hebben van spontane reboots en vastlopers. Al snel erkenden beide fabrikanten het probleem, en beloofden ze een oplossing te zullen zoeken.

Microsoft meldt aan All Things Digital samen met die fabrikanten te werken aan een update, die nog dit jaar moet verschijnen. Wat het probleem precies veroorzaakt, maakt het bedrijf niet bekend. Mensen met Windows Phone 7,5 en 7,8 lijken nergens last van te hebben.

Of Microsoft in december ook andere problemen gaat aanpakken is volgens Tweakers.net nog niet bekend. Naast reboots zouden gebruikers in sommige gevallen ook problemen ondervinden met de synchronisatie van e-mails, wat veroorzaakt zou worden door een bug in de Skype-app. Microsoft-watcher Mary Jo Foley maakte melding van diezelfde bug nadat ze via Skype haar Hotmail- en Skype-contacten samenvoegde.

De Lumia 920 van Nokia.
REUTERS De Lumia 920 van Nokia.