Microsoft brengt Office naar Android-tablets

Microsoft
Microsoft heeft zijn Office-applicaties beschikbaar gemaakt voor tablets met Android. Net als op de iPad zijn de apps grotendeels gratis te gebruiken.

Goed nieuws voor wie graag met zijn tablet werkt. Word, Excel en Powerpoint zijn vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar gemaakt in Google Play. Op Android-smartphones, met schermformaten kleiner dan 7 inch, werken de apps nog niet.

Documenten creëren en eenvoudige wijzigingen maken aan bestaande documenten is in de mobiele Office-apps gratis. Grotere veranderingen, bijvoorbeeld het aanmaken van speciale soorten tabellen in Excel of het veranderen van kolomformaten in Word, zijn alleen beschikbaar voor abonnees van Office 365. Ook het aanmaken en bewerken van documenten op apparaten met een schermgrootte boven de 10,1 inch is alleen mogelijk met een abonnement, dat 99 euro per jaar kost voor gebruik op 5 pc's en 5 mobiele apparaten. Android-tablets met Intel-chips worden voorlopig helemaal niet ondersteund, maar Microsoft belooft daar binnen de drie maanden verandering in te brengen.

Vandaag heeft Microsoft ook een versie van Outlook voor iOS en Android gelanceerd. In feite gaat het om de reeds bestaande app Acompli, die onlangs door Microsoft werd overgenomen. De app die nu beschikbaar is gemaakt als Outlook is een kopie van de laatste versie van Acompli, maar toekomstige wijzigingen zullen onder de naam Outlook worden gedaan.

Outlook zal net als Acompli blijven werken met Google Drive, Gmail, Yahoo Mail en Dropbox. Daarnaast worden Microsoft Exchange-accounts en Outlook.com-adressen ondersteund.