Meubels IKEA laden straks je mobieltjes draadloos op

IKEA
Nachtkastjes of lampvoeten van IKEA kunnen binnenkort je mobiele spullen rechtstreeks, draadloos opladen. Dat heeft de Zweedse meubelgigant bekendgemaakt op het Mobile World Congress in Barcelona.

Geen kabels of laadstations meer, die toch vooral in de weg liggen. IKEA wil de populaire Qi-technologie van het Wireless Power Consortium (WPC) in bepaalde meubels inwerken. Gewoon je toestelletje op het nachtkastje leggen, bijvoorbeeld, zal dan voldoende zijn om het ding weer op te laden. De meubels zelf moeten aangesloten worden op het elektriciteitsnetwerk.

Qi is nu al voorhanden in hotels, restaurants, koffieshops, luchthavens en op andere openbare plaatsen. Volgens mashable ondersteunen al 81 smartphonemodellen het opladen van de batterij via Qi. IKEA wil dat principe nu ook IN ons huis brengen. Via de eigen meubels, uiteraard, die de technologie ingebouwd krijgen. Dat is een primeur voor een bedrijf van die omvang. En ook voor Qi is dit een grote deal. WPC zou zo weleens concurrenten Power Matters Alliance en Rezence een serieuze of zelfs fatale slag kunnen toedienen. Want idealiter zou er voor de klant maar 1 standaard mogen bestaan.

Volgens The Wall Street Journal is IKEA ook van plan om aparte oplaadkits te verkopen, die in bestaand meubilair kunnen geplaatst worden. Die zouden ongeveer 30 euro kosten. De meubels met ingebouwde oplaadpads zouden zo'n 20 euro duurder zijn dan die zonder.

IKEAReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels