Met dit enge trucje zorgt FaceTime ervoor dat je binnenkort altijd in de camera kijkt

Illustratiefoto.
Shutterstock Illustratiefoto.
Altijd oogcontact, ook al kijk jij net onder de camera: dat wordt binnenkort mogelijk in Apple’s videochatapp FaceTime. De functie verschijnt officieel pas in iOS 13, maar kan nu al getest worden in een bètaversie van het besturingssysteem.

Met een slim trucje zorgt Apple ervoor dat jij je gesprekspartner binnenkort recht in de ogen kijkt als je belt met FaceTime. Dat ontdekte appontwikkelaar Mike Rundle, die zijn bevindingen op Twitter deelde.

Hij vond in de app een nieuwe instelling die ‘FaceTime Attention Correction’ werd genoemd, wat neerkomt op iets als ‘FaceTime Aandacht Correctie’. “Je oogcontact met de camera zal accurater zijn tijdens FaceTime-videogesprekken”, legt het opschrift uit.

Vervorming

De functie zorgt ervoor dat je ogen op het beeld een beetje worden vervormd. Normaal gezien kijken de meeste mensen naar het scherm van hun smartphone terwijl ze videobellen, waardoor ze hun blik net onder de camera richten. Met de ‘correctie’ lijkt het alsof je wel recht in de lens kijkt.

“Als ik naar hem kijk op het scherm (niet naar de camera) wordt een beeld van mij getoond terwijl ik recht in zijn ogen kijk, alsof ik in de camera staarde. Dit is waanzinnig”, aldus Rundle, die de functie uittestte met een vriend. Die postte achteraf enkele foto’s. 

Filter

De vervorming merk je amper op. Enkel wanneer je iets anders dicht bij de ogen houdt, zal je zien dat een recht object licht wordt omgebogen, demonstreerden andere gebruikers op Twitter. Het zou een beetje werken als een filter op Snapchat: slimme software brengt je gezicht in kaart en manipuleert het beeld rond je ogen. 

De functie is nog niet te vinden in de huidige versie van FaceTime. Wellicht zal het snufje enkel beschikbaar worden op iOS 13, de geüpgradede versie van Apple’s besturingssysteem die dit najaar uitkomt voor iPhone 6s en nieuwere modellen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Buyck

    Het is dus blijkbaar de software die het beeld 'corrigeert'. Trouwens, staren in de camera is 'creepy' en wordt afgeraden bij zelfportretten...