Met deze tools is je tuin onderhouden een makkie

Mag niet ontbreken: een robotgrasmaaier. De prijzen ervan gingen de afgelopen jaren steil naar beneden.
Robomow Mag niet ontbreken: een robotgrasmaaier. De prijzen ervan gingen de afgelopen jaren steil naar beneden.
Een tuin kraaknet houden is hard werk. Maar met de juiste tools schaaf je heel wat tijd van je onderhoud af, die je dan weer voor plezierigere doeleinden kunt gebruiken.

1. Robotgrasmaaier

Voor een wild gegroeid gazon zijn ze niet zo handig, maar voor een geregeld onderhoud is een robotgrasmaaier natuurlijk enorm handig: ze nemen je letterlijk al het werk uit handen. Ze leren ook automatisch de verhoudingen van je gazon kennen. Hun prijs is relatief steil (begint bij 450 euro, oplopend naar meer dan 2.000 euro), maar daar krijg je veel gemoedsrust - en vrije tijd - voor terug.

(lees verder onder de foto)

Een Robomow-grasmaaier.
Robomow Een Robomow-grasmaaier.

2 / Hogedrukreiniger

Terrastegels, tuinmeubilair, stenen muren, hekken: alles wat zich in de tuin bevindt is natuurlijk heel vatbaar voor weersomstandigheden, en wordt dus ook erg snel vuil. Wanneer je het een beetje netjes wilt houden is een hogedrukreiniger een enorm handig apparaat. Met hun hoge kracht (180 bar wordt stilaan de standaard), eventuele toegevoegde detergenten en accessoires als opdraaibare borstels krijgen ze bijvoorbeeld ingedroogd vuil, groene aanslag en mosresten makkelijk weg.

(lees verder onder de foto)

Een hogedrukreiniger verwijdert het hardnekkigste vuil.
Kärcher Een hogedrukreiniger verwijdert het hardnekkigste vuil.

3 / Elektrische heggenschaar

Wanneer je haag er wat verwilderd uitziet, bespaart een elektrische heggenschaar je een hoop werk: het ding doet in essentie het snoeiwerk in je plaats. Het handigste zijn natuurlijk de modellen zonder draad, met een oplaadbare accu. Natuurlijk: hoe hoger het vermogen en de snijbewegingen per minuut (die laatste gaan tot zo'n 3.400 bewegingen/min), hoe sneller je klaar bent.

(lees verder onder de foto)

Hoe krachtiger de elektrische heggenschaar, hoe sneller het werk klaar is.
Bosch Hoe krachtiger de elektrische heggenschaar, hoe sneller het werk klaar is.

Vergelijk hier de prijzen van must-have elektrisch gereedschap.

Lees ook:

6 must haves voor de echte man cave

5 innovatieve huishoudtoestellen die je leven een pak gemakkelijker maken

Check de DJI Mavic Air: de vliegende vakantiecamera
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anthony van der Borght

  Veel geld uitgeven noemt die .. want met gelijk wat ondermerk is het snel stuk !!! ! Zever !!!!!

 • Geert Soenens

  De mooiste aankoop verleden jaar was mijn ‘robot maaier’. Gewoon schitterend!

 • John Gotti

  Allemaal brol, gras robot? Koopt uw zelf ne honda grasmaaier, bosch? Pfff stihl is de juiste materiaal, onderhoud van een tuin vergemakkelijken? Zelf er iets aan doen of een tuin firma inschakelen blijft nog altijd het best!

 • Georges Vande Velde

  Vroeger ( en misschien nunog de oude genratie) hadden plezier en ontspanning in het onderhoud en aanleggen van hun tuin. Nu denken ze een tuin te hebben,een robotmaaier,onkruidverdelger enz.. maar er is geen tijd om te genieten in het onderhouden ervan.

 • Eric De landtsheer

  Mijn tuin heb ik vanderd in een veranda, volledig. Voor die 5 keer per jaar dat ik in de tuin zit. Vensters kunnen wagenwijd schuiven. En insulated roof in de winter. gemak alom.